Maramuresul IstoricRecomandate

FOTO: Doi motocicliști acroșați de o șoferiță în sat Șugatag

Un accident de circulație s-a petrecut în cursul zilei de 24 aprilie a.c., în jurul orelor 10:30 dimineața. În fapt, un grup de motocicliști se deplasau din direcția Sighetu Marmației spre Baia Mare (DN 18) pentru a participa la deschiderea sezonului moto.

În sat Șugatag, într-o pantă cu vizibilitate, acești au ajuns din urmă un autoturism marca VW Passat CC de culoare roșie, care se deplasa pe aceeași direcție de mers. La volanul autoturismului se afla o șoferiță, care făcea manevre incoerente, iar la un moment dat a tras foarte mult pe dreapta și a redus viteza până la limita opririi. Astfel, coloana de motocicliști a început să efectueze manevra de depășire. Deși în zonă depășirea este interzisă (indicator + marcaj longitudinal continuu), legislația rutieră permite motocicliștilor să depășească autovehicule aflate în mers (Indicatorul rutier în cauză se numește: „Depășirea interzisă cu excepția motocicletelor fără ataș”).

Primul motociclist a depășit în condiții de siguranță, ulterior autovehiculul virând brusc la stânga fără să semnalizeze și fără să se asigure, cu scopul de a intra pe o uliță laterală. Autoturismul a acroșat din mers în lateral pe al doilea motociclist din coloană, care s-a dezechilibrat, reușind totuși ca prin minune să redreseze motocicleta. În schimb, din păcate, șoferița aflată la volan, probabil că s-a speriat, și a accelerat brusc, tăind complet calea celui de-al treilea motociclist aflat în coloană. Deși motociclistul a încercat să facă o eschivă stânga-dreapta pentru a ocoli autoturismul, nu a avut nicio șansă, fiind lovit în plin de către acesta.

În urma coliziunii, motociclistul a fost proiectat pe asfalt, alunecând cca 20 metri și oprindu-se cu spatele într-un stâlp de poartă. Ca prin minune, motociclistul nu a suferit decât răni ușoare: escoriații și contuzii superficiale. Motocicleta (scooter) a fost grav avariată, fiind irecuperabilă. Autoturismul are spoiler față spart, oglindă stânga ruptă și alte avarii minore.

La fața locului a sosit în scurt timp soțul șoferiței care a făcut scandal, fiind agitat de cele petrecute, trecând cu un autoturism de teren peste linia continuă și parcând pe sensul opus de mers în viteză.

În urma unui apel la 112, la fața locului a sosit un echipaj de Poliție de la Secția rurală Ocna Șugatag. Echipajul de Poliție l-a sancționat contravențional pe motociclist cu amendă + suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, deși mai mulți martori au relatat cele petrecute. Nu știm în acest moment dacă s-au luat măsuri legale și împotriva șoferiței imprudente. Motociclistul accidentat a declarat că va ataca în instanță decizia agentului constatator, care nici măcar nu a dorit să audieze martorii.

Sighet 247 a solicitat un punct de vedere oficial la IPJ Maramureș cu privire la aspectele relatate în acest articol.

SURSA Sighet 247

Te-ar putea interesa si

MARAMUREȘUL SĂLBATIC: Un bărbat din Bârsana a fost arestat preventiv după a înjunghiat în stradă un consătean

Vasile Dale

CERERI ABERANTE: LA O SCOALA GIMNAZIALA DIN BAIA MARE SE CER BANI PARINTILOR PENTRU CAMERE VIDEO

Vasile Dale

LOVITURĂ LA CURTEA DE APEL CLUJ: Sentinţa de condamnare cu suspendare în dosarul tragediei în care 4 studente au murit în accidentul feroviar de la Jibou a fost desfiinţată

Vasile Dale

1 mesaj

mo aprilie 26, 2021 at 3:39 pm

N-am inteles nimic din tot articolul. Femeia a vrut sa vireze stanga, a semnalizat? era marcaj discontinuu care sa permita virajul? Daca nu era marcaj discontinuu, iar soferita a efectuat virajul atunci cum a ajuns gaborul sa-l sanctioneze pe motociclist? Inteleg ca traim intr-o tara corupta, insa nici gaborii nu-si permit sa faca p)(a mare cu oameni care cunosc legislatia, pesemne ca nici motociclistii nu prea cunosc legislatia si is din aia cu permis de Duminica…

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.