BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO: Jurnalist din Sighet, urmărit în trafic non-stop! Află motivele unei amenzi absurde datorate tocmai unei poliţiste


Faptul că de mai bine de o lună sunt vânat non stop de câțiva polițiști din Sighet nu mai este nicio noutate. În ultima lună am fost oprit cu mașina în mod repetat, căutându-mi-se nod în papură din orice.

Cei mai mulți polițiști sunt serioși și își fac meseria cu mândrie și profesionalism. Dar, din păcate, trebuie să existe câțiva figuranți care să facă de râs instituția și să știrbească credibilitatea Poliției în general.

Dintre acești figuranți care mă hărțuiesc sistematic de ceva vreme, niciun agent de poliție nu o depășește în aceste acțiuni pe faimoasa agent principal Lixandroiu Ibolya Andrea.

Se pare că subsemnatul am devenit o țintă preferențială a unor polițiști. Spre exemplu, în noaptea de 8/9 aprilie a.c. când mă întorceam de la o întâlnire cu o sursă apropiată unei grupări care face trafic cu mașini din Franța fără a plăti taxele către ANAF, cu scopul de a culege informații, taxiul cu care mă deplasam a fost blocat de două autospeciale și au tăbărât pe mine în stil mafiot cinci agenți de poliție în frunte cu Lixandroiu Ibolya. Aceasta a susținut că dacă într-un 1 minut nu i-am putut arăta cretinătatea de declarație de propria răspundere că mă deplasam după orele 22:00, m-a ținut timp de 52 de minute cu taxiul până a scris o amendă în sumă de 2.000 lei pe numele subsemnatului! Amendă pe care o atac în instanță, bineînțeles.

De ce 2.000 lei? De ce nu 500 lei, de ce nu 1.000 lei, de ce nu 2.500 lei? Nu vom ști niciodată. Cert este că un polițist din haită a filmat cu telefonul fragmente din intervenția respectivă și a trimis filmarea unui domn care face postări să fie exploatată politic. Interesantă muncă de poliție, ce pot să zic.

Mulți cu care vorbesc, inclusiv polițiști, mă tot întreabă ce are doamna agent în cauză cu mine? Răspunsul este că chiar nu știu. Poate îmi va spune dânsa cândva. Unii îmi zic că poate este îndrăgostită de mine. Totuși, sper să nu fie cazul, având în vedere că este căsătorită. Cert este că Lixi, așa cum îi spun apropiații, umblă în patrulă cu câțiva agenți aghiotanți care ascultă orbește de ea. Precum într-o haită de lupi, unde doar unul este masculul alfa.

În seara zilei de sâmbătă, 24 aprilie a.c., m-am deplasat de la o locație cu autoturismul meu în care se afla încă o persoană. Autospeciala de Poliție cu Lixandroiu Ibolya la volan, mă aștepta regulamentar la cca 200 de metri. După ce am trecut pe lângă autospeciala de Poliție, aceasta s-a pus în mișcare, s-a poziționat în spatele meu și după 100 metri a acționat semnalele luminoase, semn că trebuie să opresc.

După ce am oprit, doamna agent principal Lixandroiu Ibolya a venit la geam și cu o voce mierloasă mi-a solicitat actele cerându-mi să rămân la mașină. După 20 minute a apărut o altă autospecială de poliție cu un echipaj de rutieră. Aceștia mi-au solicitat să suflu în etilotest. Când am întrebat de ce, mi-au zis că la solicitarea agentului Lixandroiu. Zis și făcut: rezultatul testului cu nr. 85 al aparatului etilotest a fost 0,00 la mie.

jurnalistul este testat cu aparatul etilotest. Rezultatul 0.00.

Având în vedere că doamna agent Lixandroiu Ibolya a oprit autospeciala pe Poliție timp de 30 minute pe trecerea pentru pietoni, blocând-o, am solicitat echipajului de la rutieră să o sancționeze contravențional. Aceștia au refuzat. Legea se aplică oricui, mai puțin doamnei agent. De ce? Poate ne răspunde conducerea IPJ Maramureș și la această întrebare.

autospeciala poliției pe trecerea pentru pietoni. Deși era în misiune semnalele luminoase au fost oprite

Aceasta a venit la finalul intervenției ultra-supărată la autoturism să îmi arunce actele. I-am cerut să le dezinfecteze, aceasta a garantat că ea este dezinfectată (sic!). După aceea s-a conformat și mi le-a înmânat pe rând, așa cum și eu i le-am dat.

Tot timpul doamna agent filma întreaga intervenția cu telefonul (vezi FOTO). Nu știu dacă este o procedură nouă în Poliția română ca agenții de poliție să filmeze cu telefonul persoane publice în timp ce sunt oprite pentru control, sau când suflă în etilotest. Dacă aceasta este menirea Poliției, să realizeze filmări și filme artistice, rog conducerea IPJ Maramureș să ne anunțe public.

Un polițist filma întreaga ”operațiune” cu un telefon mobil. Motivul? Niciun răspuns

Dacă doamna agent Lixandroiu Ibolya crede că și-a ratat cariera și dorește să devină jurnalist, o invităm să o calificăm în meserie la Sighet 247.

Având în vedere că era deja 21:55, i-am solicitat doamnei agent să îmi dea o adeverință că m-a ținut acolo aproape o jumătate de oră, în ideea că la cât e de zdravănă, profesional vorbind, m-ar fi oprit în câteva minute să îmi dea o nouă amendă că nu am declarație. Atunci aceasta, aflată la volanul autospecialei, s-a enervat, a accelerat și a simulat că dă cu mașina peste mine.

Împotriva doamnei agent Lixandroiu Ibolya am depus și voi mai depune mai multe plângeri penale și administrative pentru mai multe motive, printre care și hărțuire. Ce vor decide autoritățile competente, vom vedea.

Nu mă deranjează că sunt oprit în trafic, dar suficient este spectacolul pe care îl faceți cu mine: sirene, girofaruri, filmări etc. Dacă prin asta își demonstrează Poliția Sighet forța și crede că mă voi speria, vă înșelați.

În rest îi doresc doamnei agent principal Lixandriu Ibolya Andrea și colegilor ei din haită (puțini la număr) numai de bine!

Al vostru client fidel,
Nicu Iuga

Vă invit să urmăriți filmul intervenției și dialogul avut între subsemnatul și doamna agent. Astfel, puteți formula singuri concluziile.

Observație: ora și data de pe camera de bord nu corespund cu data filmării.

Ce spune IJP Maramureș

În urma apariției în mediul on-line a articolului cu titlul: „VIDEO – Agentului de poliție Lixandroiu Ibolya Andrea i s-a pus pata pe mine. De ce oare?”, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a dispus efectuarea de verificări, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

SURSA Sighet 247.ro.

Te-ar putea interesa si

URMĂRIRE ÎN TRAFIC: Șapte focuri de armă au tras polițiștii după un un hoț din Vișeu. Suspectul furase o mașină din Baia Mare. Urmărire în trafic cu poliția pe urme dar a scăpat. Abia azi a fost prins

Vasile Dale

VIDEO: SUPERSKI CAVNIC – Prima pârtie de schi din Maramureș a fost deschisă pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Un brondoș i-a întâmpinat pe schiori

Vasile Dale

Video: Accident în Baia Mare – Doua mașini au ajuns în decor după ce s-au ciocnit

Vasile Dale

1 mesaj

Nelu Buzura aprilie 27, 2021 at 10:19 pm

Din inregistrarea video nu rezulta vreu-n abuz din partea politiei ,doamna politista a salutat respectos iar daca a venit si alt echipaj pentru etilotest ,este ceva normal mai ales pe timp de noapte !!!
Cit despre timp daca susti cá ai fost retinut o jumate de ora ,te invit sa mergi prin germania!!
Am fost opriti in germania mai mult de o ora si jumatate ne au retinut politia rutiera !!
Dupa ce sau verificat actele masini si etc am fost salutati si lasati sa ne continuam drumul!!
In concluzie atit politia cit si jurnalistul ,au procedat corect !!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.