Important

IPJ RECOMANDĂ: Măsuri pentru prevenirea victimizării prin infracțiuni contra patrimoniului și a celor comise cu violență

Sfârșitul de săptămână care se apropie este marcat de o sărbătoare importantă, Izvorul Tămăduirii, și de o duminică cu o însemnătate mai aparte, care încheie Săptămâna Luminată. Cu această ocazie bisericile și zonele adiacente vor fi mai aglomerate, atât cu credincioși cât și cu persoane cu intenții mai puțin civice.
Pentru prevenirea victimizării prin infracțiuni contra patrimoniului și a celor comise cu violență, polițiștii de prevenire vă reamintesc câteva măsuri eficiente în evitarea acestora.

 Bunurile personale de valoare, cum este portmoneul și telefonul mobil este bine să le țineți într-un buzunar prevăzut cu fermoar sau în interiorul hainei. Dacă vă deplasați cu mașina, manifestați un comportament adecvat în trafic, calmul și respectul față de celorlalți participanți la trafic vă vor feri de mult disconfort și veți fi în siguranță. Iar când părăsiți autoturismul, chiar și pentru câteva momente, evitați să lăsați bunuri la vedere în habitaclu, portierele neasigurate sau geamurile deschise.

 De asemenea când plecați de acasă asigurați-vă ușa casei, ferestrele și nu lăsați la îndemâna hoților cheile de la casă (sub preșul de la ușă, într-un ghiveci, într-un pantof, etc.).

 Totodată, pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-Cov 2, folosiți masca, dezinfectantul și păstrați distanța socială.

 Un alt sfat din partea polițiștilor este să aveți grijă la cantitatea de alcool consumată pentru a evita conflictele de orice fel. Polițiștii vă informează că în perioada sărbătorilor pascale au fost înregistrate 15 acte de violență fizică și verbală comise în familie, toate pe fondul consumului de alcool.

Polițiștii vă doresc de un sfârșit de săptămână în tihnă!

Te-ar putea interesa si

ÎN PRAG DE SĂRBĂTORI: SINDICALISTII DECUS AU ADUS ZAMBETE PE CHIPURILE COPIILOR NEVOIASI (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

FOTO – PRINŞI ÎN FLAGRANT: Opt persoane exploatau pietre ornamentale din aria naturală protejată de pe Vârful Negru – Tăul Negru

Vasile Dale

Târgu Lăpuş: CAMPANIE IPJ MARAMURES – PAZA BUNĂ TRECE PRIMEJDIA REA!

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.