Important

IPJ MARAMUREŞ: Campania Împreună să le facem viața grea hoților a ajuns la final

Campania de prevenire a furturilor din auto, intitulată, „Împreună să le facem viaţa grea hoţilor” se află la final.
Campania s-a derulat la nivelul întregului județ şi au fost realizate aproximativ 30 de activităţi, ocazie cu care poliţiştii au discutat cu aprox. 400 de cetăţeni şi au distribuit aprox. 500 de materiale informative sub formă de afişe şi flyere, cu măsuri utile în evitarea victimizării prin acest tip de infracţiune.
În localităţile în care locuiesc şi cetăţeni de etnie maghiară au fost distribuite afişe traduse în limba lor maternă.
De asemenea au fost redactate trei comunicate de presă al căror mesaj a fost transmis şi prin intermediul postului Radio Sighet. Iar una dintre activităţile realizate la nivelul municipiului Baia Mare s-a desfăşurat în prezenţa postului de televiziune Antena 3.
Campania a fost iniţiată de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş în urma numărului mare de sesizări de acest fel, înregistrat în primele două luni ale acestui an.
În ultima perioadă numărul sesizărilor pe acest segment a scăzut. Un factor care a determinat această scădere este în primul rând vigilenţa cetăţenilor, responsabilitatea manifestată de aceştia faţă de propriile bunuri.
Pentru a păstra acest trend descendent în cazul infracţiunilor de furt din auto poliţiştii de prevenire vă reamintesc măsurile utile în a-i ţine la distanţă pe hoţi:

  • Parcați autoturismul în zone iluminate;
  • Dotați-vă autoturismul cu sisteme sigure antifurt pentru portiere, portbagaj și nu în ultimul rând pentru rezervor;
  • Când părăsiți autoturismul, luați cu dvs. bunurile de valoare: borsete, genți, telefoane mobile, laptop, tabletă, acestea trezesc interesul hoților;
  • În timpul zilei asigurați-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor, chiar și atunci când vă îndepărtați pentru câteva minute;
  • Atunci când vă aranjați cumpărăturile în portbagaj, păstrați asupra dvs. geanta, poșeta, borseta, telefonul mobil, hoții pot profita de neatenția ta;
  • Sunați la 112 dacă sunteți victimă a furturilor din auto.

Poliţiştii salută responsabilitatea de care daţi dovadă!



Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV / SPECTACULOS: Umbră ciudată pe cerul Maramureșului! Fenomen extrem de rar în lume, surprins dintr-un elicopter SMURD (FOTO)

Vasile Dale

TRADIŢIE: ”Cărțile Anului” 2023 pe ultima sută de metri

Redactie

ANUNŢ VITAL: Furnizarea apei potabile va fi sistată în 9 ianuarie pe două străzi din Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult