Important

Expoziție națională itinerantă „Minerale și asociații minerale din România”

Expoziția națională itinerantă „Minerale și asociații minerale din România” este un eveniment cultural în premieră, ce cuprinde mineralele descrise pentru prima oară în România precum și cele mai rare și spectaculoase asociații minerale de pe teritoriul național.
Parteneri și colaboratori ai Muzeului Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare, în acest demers, sunt Consiliul Județean Maramureș, Secțiile de Geologie ale Universităților din București, Cluj-Napoca și Iași și Muzeul Național de Geologie din București și Academia Română.
S-a pornit de la ideea că patrimoniul mineralogic românesc este foarte puțin cunoscut publicului. De exemplu, prea puțină lume știe că în România au fost descoperite, descrise și documentate 38 de minerale în premieră mondială. La acestea se adaugă o serie deosebit de valoroasă de asociații minerale emblematice pentru spațiul geologic românesc.
Eșantioanele care compun această expoziție itinerantă fac parte din colecțiile unor muzee de mineralogie și instituții de învățământ superior din țară. Expoziția, vernisată în premieră la Baia Mare, a călătorit prin București, Cluj–Napoca, Galați, Tulcea, Constanța, Bârlad și Roman, urmând ca în data de 20 mai 2021 să poposească la sediul Muzeului de Științe Naturale, din cadrul Complexului Muzeal Național Neamț.

Te-ar putea interesa si

PLAN DEJUCAT DE POLIŢIŞTII DIN TĂUŢII MĂGHERĂUŞ: Doi tineri prinşi, la scurt timp după ce au furat două biciclete de pe raza judeţului Satu Mare

Vasile Dale

Se conturează o Rezoluție Comună a regiunilor din NV României de susținere a viitoarei „Strategii Macro-regionale pentru Regiunea Carpaților”

Vasile Dale

METEO: Cod galben de vânt și ninsori în Maramureş. Cod portocaliu de viscol în zona montană a județului

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult