BREAKING NEWSEveniment

PRIN VIOLENȚĂ: Un bărbat a fost arestat preventiv după ce a comis o tâlhărie la primele ore ale dimineții în Baia Mare

   Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

          Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus la data de 18.05.2021, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul T.A.E. pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie, respectiv, tentativă la tâlhărie calificată, prevăzute de art. 233 Cod penal și de art. 32 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 233, art. 234 alin. 1 lit. f Cod penal, fapte săvârșite în concurs.

 La data de 17.05.2021, faţă de inculpatul T.A.E. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.



            Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în  data de 17.05.2021,  în jurul orei 06:00, în timp ce se afla pe str. Luminișului din municipiul Baia Mare, inculpatul T.A.E. a deposedat-o, prin exercitarea de acte de violență, pe persoana vătămată M.S.I. de un telefon mobil; persoanei vătămate i-au fost cauzate leziuni care au necesitat un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale.

 De asemenea, tot în  cursul zilei de 17.05.2021, în jurul orei 14:40, inculpatul T.A.E. a pătruns, fără drept, în incinta unei societăți comerciale cu punct de lucru pe raza municipiului Baia Mare, de undea încercat să sustragă bunuri;  inculpatul, care a fost surprins de către persoana vătămată C.L. când se pregătea să sustragă bunurile faptei, a exercitat acte de violență asupra acesteia, pentru a-și asigura scăparea.

 La data de 18.05.2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

 Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Te-ar putea interesa si

Un viceprimar model pentru comunitatea vișeuană. Lucrează cot la cot cu muncitorii, iar rezultatele se văd deja (galerie foto)

Vasile Dale

Aleargă la Baia Mare Half Marathon şi Rotary Club Baia Mare va planta un copac pentru fiecare kilometru parcurs

Redactie

FOTO, VIDEO / ACTUALIZARE: Accident cu trei victime. O mamă şi doi copii, accidentaţi în zona supermarketului Supeco

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult