Important

Călin Bota: PNRR înseamnă investiții în infrastructură, educație, sănătate și o viață mai bună pentru toți românii

Parlamentul a ratificat cu majoritate de voturi Tratatul EUROATOM, de care depinde accesarea de fonduri în toate statele UE prin mecanismul de redresare și reziliență. Acest pas era esențial pentru a trece mai departe la aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență de către Comisia Europeană și la implementarea acestuia. Banii pentru primele proiecte și măsuri de reformă pot veni chiar din această toamnă și avem obligația de a cheltui cele circa 30 de miliarde de euro până la finalul lui 2026.

Deputatul PNL Călin Bota, membru în Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților: ”Mă bucur că PSD a înțeles, într-un final, că acest mecanism și Planul Național de Redresare și Reziliență nu au culoare politică și sunt legate de interesele românilor pe termen lung. Ratificarea Tratatului este un pas important pentru a trece la implementarea PNRR, care înseamnă circa 30 de miliarde de euro investiți în dezvoltarea României.”

Potrivit deputatului liberal, cei mai mulți bani sunt alocați pentru infrastructură. ”PNRR înseamnă investiții în infrastructură, educație, sănătate și o viață mai bună pentru toți românii. Astfel, pentru proiectele de infrastructură de transport – rutier, feroviar și maritim – sunt alocate 7,6 miliarde de euro, educația beneficiază de 3,6 miliarde de euro, fondul pentru spitale de 2,4 miliarde de euro, managementul apei – circa 2 miliarde euro, împăduriri – 1,3 miliarde euro, managementul deșeurilor -1,1 miliarde euro, energie regenerabilă – rețele de gaze și hidrogen – 1,6 miliarde de euro, cloud guvernamental, digitalizarea administrației publice – 2 miliarde de euro, fondul local pentru tranziție verde și digitală – 2,1 miliarde euro.

Aceste investiții vor merge către toate regiunile țării și vor reduce decalajele dintre România și celelalte țări europene dezvoltate. Am convingerea că la finalul lui 2026, când vom face bilanțul PNRR, vom vorbi de investiții care aduc deja creștere economică și contribuie la creșterea nivelului de trai al românilor”.

Biroul de presă PNL Maramureș

Te-ar putea interesa si

Prevenire și siguranță la Liceul Tehnologic „Alexiu Berinde” din Seini

Redactie

IPJ MARAMUREŞ ANUNŢĂ: O nouă avarie la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS

Vasile Dale

Ionel Bogdan: Am plasat o capsulă a timpului cu mesaje pentru viitor în fundația noului terminal de pasageri. Marcăm astfel o etapă importantă în dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.