BREAKING NEWSEvenimentNational

Florin Cîțu, pariu „pe o bere” cu un protestatar, la Baia Mare, pe marginea numirilor politice în funcții publice făcute de PNL

Florin Cîțu a vizitat centrul de vaccinare drive-thru din Baia Mare, unde a fost întâmpinat de un portestatar care i-a reproșat numirile politice din funcțiile publice. Premierul a spus că această problemă va fi rezolvată și a pus chiar un pariu cu protestatarul.

Aflat în vizită la centrul de vaccinare deschis în Piața Libertății din Baia Mare, premierul Florin Cîțu a stat preț de un minut de vorbă cu un protestatar nemulțumit de numirile politice făcute de PNL în funcțiile publice.

Bărbatul se afla în Piața Libertății cu un carton pe care scria ”Stop numirilor politice în funcțiile publice!” în momentul sosirii lui Florin Cîțu. Premierul i-a dat asigurări că este ultima dată când iese în stradă pentru numirile politice și chiar a pus un pariu cu bărbatul.

Am ieșit și în 2017, am ieșit și acum și voi ieși în continuare până nu se mai fac numiri politice”, a spus bărbatul.

Aveți puțină încredere. Este o chestie la care țin foarte mult. Nu o să mai aveți de ce să ieșiți. Vă spun eu că… punem pariu că nu o să mai ieșiți. Bem o bere, aici (n.r. în Centrul Vechi din Baia Mare) venim și bem o bere anul viitor. Până anul viitor nu o să mai aveți niciun motiv să ieșiți”, i-a promis premierul Florin Cîțu.

Premierul Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia PNL

Data înaintată de Florin Cîțu are legătură cu posibila schimbare a conducerii Partidului Național Liberal. După luni de tărăgănări, Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la şefia PNL și promisiunea făcută protestatarului din Baia Mare ar fi strâns legată de dorința lui de a schimba modul de operare al lui Ludovic Orban.

Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL”, a declarat premierul Cîțu. „Le mulțumesc celor care au crezut în mine din primul moment. În octombrie 2016 am decis să intru în politică. Sunt un liberal convins, un om care am trăit toată viaţa după principiile liberale, le-am aplicat, le-am respectat, oriunde am muncit în lumea asta. Ştiţi foarte bine, de fiecare dată spun că doar liberalismul salvează România.

PNL are nevoie de un suflu nou, să ducă mai departe principiile liberale. Mesajul meu este că mă voi asigura ca PNL va fi cel puțin opt ani la guvernare. Voi câștiga, nu există altă variantă. Vă invit pe toți să fiți parte din echipa câștigătoare”, a mai Florin Cîțu cu ocazia lansării candidaturii.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a discutat deja cu contracandidatul său, Ludovic Orban, transmițându-i că va câștiga cursa pentru șefia PNL.

Numiri politice în funcții publice realizate de PNL

Partidul Național Liberal a fost implicat în ultimele luni în mai multe scandaluri cu privire la numirile politice.

La finalul anului 2020, Recorder a dezvăluit că, în majoritatea judeţelor din România, Partidul Naţional Liberal, aflat sub conducerea lui Ludovic Orban, a instalat la conducerea administraţiilor bazinale şi a sistemelor de gospodărire a apelor oameni fără niciun fel de pregătire în domeniu, recomandaţi doar de carnetul de partid.

Acum vă arătăm, cu dovezi şi cu înregistrări din interior, cum numirile politice de la şefia acestor instituţii sunt doar o parte a acestui fenomen revoltător, pe care preşedintele României l-a încadrat la categoria „excepţii”. De fapt, directorii cu apartenenţă politică nu se mulţumesc cu propriile scaune şi, odată ajunşi în funcţii, populează organigramele din subordine cu pile de partid aşezate în poziţii cheie. Asta în timp ce inginerii cu experienţă sunt daţi la o parte”, scria Recorder.

Premierul Florin Cîţu anunţă că a cerut Corpului de Control al prim-minstrului să investigheze situaţia de la Apele Române.

Tot premierul Florin Cîţu a anunţat în 20 aprilie că secretarul de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului a demisionat şi că i-a acceptat demisia. Recorder difuzase mai multe înregistrări în care Gelu Puiu se lăuda apropiaţilor cum a schimbat peste 20 de şefi de direcţii silvice din toată ţara după ce îi ameninţa cu o serie de controale în urma cărora sigur vor fi descoperite nereguli.

Directorii ocolurilor silvice erau convinşi să îşi dea singuri demisia. Astfel, nu bătea la ochi. În spatele deciziei lor, stătea şantajul la care erau supuşi direct de secretarul de stat în Ministerul Mediului, Gelu Puiu. Lista neagră era pregătită până în cel mai mic detaliu, cu nume, prenume şi număr de telefon. Gelu Puiu îi raporta apoi ministrului Mediului, Costel Alexe.

Gelu Puiu a fost numit secretar de stat responsabil de păduri la finalul anului 2019, imediat după ce Costel Alexe a ajuns ministru al Mediului. A rămas în funcţie şi după plecarea acestuia.

– material realizat cu imagini obținute de reporterul Observator Simona Vasiac

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO/foto: Șoferul (18 ani) băut și cu permisul suspendat. Accident teribil între Sălnița șI Vima Mică. 3 răniți, unul încarcerat. Accident și la Sighet (actualizare)

Vasile Dale

ACTUALIZARE – Urmare accident Lapusel: Subprefectul Maramuresului este vinovat pentru producerea evenimentului de pe DN1C (VIDEO, GALERIE FOTO)

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: O soferiță a intrat într-un Audi la trecerea la nivel cu calea ferată dintre Moisei și Borșa

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.