La data de 15 iunie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău – Biroul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au pus în executare trei mandate de percheziţie, în judeţul Maramureş, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsiă de Codul penal.
În urma activităţilor de cercetare efectuate de poliţişti, rezultă suspiciunea că, la data de 29 aprilie a.c., două persoane au pătruns, folosind chei potrivite, într-o locuinţă situată în municipiul Zalău, de unde ar fi sustras bunuri şi valori, cauzând un prejudiciu de 5.000 lei.

La una dintre locaţiile percheziţionate, au fost găsite şi ridicate substanţe vegetale susceptibile de a avea efecte psihoactive, motiv pentru care a fost sesizată structura specializată în combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri/substanţe psihoactive, pentru continuarea cercetărilor.

Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru administrarea întregului probatoriu.

Facem precizarea că efectuarea în continuare şi punere în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.