BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

POIENILE DE SUB MUNTE: Doi maramureșeni coborau cu țigări de contrabandă în valoare de un miliard de lei vechi de pe granița cu Ucraina (FOTO)

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, aproximativ 10.000 pachete cu ţigări în valoare de peste 116.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

În data de 19 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune în comun cu autoritățile de frontieră ucrainene pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.30, polițiștii de frontieră au identificat pe un drum forestier, un autoturism marca Peugeot Boxer, în care se aflau două peroane, care se deplasa dinspre frontiera de stat către localitatea Poienile de sub Munte.

În momentul observării echipajului poliției de frontieră, șoferul a abandonat autoturismul și a fugit în pădure, lucrătorii noștri reușind reținerea celei de-a doua persoane aflate în autoturism, un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

Deoarece în autoturism se aflau mai multe baxuri cu țigări, acesta și persoana reținută au fost conduși la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.426 pachete cu țigări.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 98.584 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 63.700 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

*Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Lunca la Tisa, mai multe colete cu țigări care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.500 pachete, în valoare de 17.550 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

Te-ar putea interesa si

I-A EXPLODAT CAUCIUCUL: O autoutilitară plină cu legume şi pepeni s-a răsturnat în râul Repedea (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

VIDEO: Un șofer a ajuns cu duba într-un podeț la Câmpulung la Tisa. El și fiica sa (11 ani) au fost răniți – ACTUALIZARE

Vasile Dale

FOTO / VIDEO: Accident teribil între Cicârlău şi Buşag. O persoană inconştientă (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.