Eveniment

RUTIERE ÎN JUDEŢ: Mai multe accidente din cauza alcoolului la volan

Ieri, 30 iunie, orele14.15, polițiștii au intervenit la un accident rutier produs pe DN 18B, în localitatea Cărbunari.
La fața locului, polițiștii au identificat un autoturism care prezenta avarii și conducătorul acestuia, un bărbat de 61 de ani din Copalnic Mănăștur.
În urma verificărilor polițiștii au constatat faptul că autoturismul era condus dinspre Baia Mare spre Târgu Lăpuș,iar la un moment dat, șoferul nu ar fi redus viteza într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, semnalizată corespunzător, a părăsit partea carosabilă prin stânga, oprindu-se în afara părții carosabile.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
La testarea cu aparatul etilotest a reieșit o concentrație de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

*****

Condamnați pentru infracțiuni rutiere

Ieri, 30 iunie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Bogdan Vodă au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Dragomirești pe numele unui tânăr de 28 de ani din Ieud.
Acesta este condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 1 an și 2 luni de zile, pentru infracțiuni la regimul circulației.
De asemenea, polițiștii orașului Tăuții Măgherăuș au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Baia Mare, pe numele unui bărbat de 33 de ani din Cicârlău.
Acesta este condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 2 luni, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Bărbații au fost depuși în Penitenciarul Baia Mare.

*****

Etiloteste suprasolicitate

Ieri, 30 iunie, orele 12.20, polițiștii băimăreni au intervenit la un accident rutier produs pe strada Splaiul Republicii din municipiu.
La fața locului, polițiștii au identificat un autoturism care prezenta avarii în urma intrării în coliziune cu un cap de pod și conducătorul acestuia, un bărbat de 51 de ani din Baia Mare.
Polițiștii au testat șoferul cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care a fost însotit la Spitalul Judeţean din Baia Mare, pentru prelevarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, la ora 18.45, polițiștii din Șomcuta Mare au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Boiu Mare s-a produs un accident rutier.
La fața locului, polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus dinspre Boiu Mare spre Mesteacăn, de către un bărbat de 38 de ani din localitate, a părăsit partea carosabilă și s-a oprit pe câmp la 50 metri de D.J. 109G.

După producerea accidentului, conducătorul auto a plecat de la locul faptei, fiind identificat de echipajul de poliție la barul din localitate.
Conducătorul auto prezenta vătămări corporale, motiv pentru care i s-a acordat primul ajutor la fața locului până la sosirea ambulanței, dar acesta a refuzat transportul la spital.
S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a acestuia, rezultatul fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În ambele cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Te-ar putea interesa si

IMPACT LA SEINI: O femeie de 39 de ani a ajuns la spital după ce a căzut de pe trotinetă

Redactie

CORONAVIRUS: Persoanele izolate la domiciliu, verificate de poliţişti şi jandarmi

Vasile Dale

RISCURILE ÎNCĂLCĂRII NORMELOR RUTIERE: Pieton accidentat la Piatra şi doi răniţi după coliziunea a două maşini la Rona de Sus

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.