Eveniment

VIDEO: Răsturnare de situaţie la Repedea – Poliţia spune că a fost braconaj, localnicii spun că doar se apără de atacul urşilor

Azi dimineață, la ora 06.40, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi șih Substanțe Periculoase au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza localității Repedea, în locul numit „Hecica”, într-o zonă greu accesibilă auto, un urs s-a blocat într-o capcană.

La fața locului, într-o zonă muntoasă, pe un drum forestier, la aproximativ 700 de metri de ultima locuință, s-au deplasat polițiști însoțiți de reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu, ai A.J.V.P.S Maramureș și jandarmi maramureșeni, care au găsit ursul.

S-a stabilit că este vorba despre un exemplar de interes cinegetic din specia de vânat urs, mascul de circa 4 ani, care era prins într-un cablu metalic de aproximativ 3.5 metri lungime.

Cablul era prevăzut cu laț și era agățat de arbori de arin.

Pentru a reuși să salveze ursul, tehnicianul veterinar l-a tranchilizat, după care s-a procedat la eliberarea acestuia din capcană.

Întrucât ursul se afla într-o stare de sănătate bună și nu prezenta leziuni, a fost lăsat în libertate.

În cauză polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj cinegetic, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Te-ar putea interesa si

INCIDENT ÎN BORŞA: Angajată a Primăriei, atacată cu un cutter de un bărbat! A ajuns la spital cu răni în zona pieptului

Vasile Dale

TRAGEDIE LA MOISEI: TAF răsturnat la Izvorul Negru, un bărbat în vârstă de 49 ani a decedat (foto) – ACTUALIZARE

Vasile Dale

TRAGEDIE LA STRÂMTURA: Femeie de 90 de ani, accidentată mortal – ACTUALIZARE

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.