Important

FOTO: Jandarmii continuă campania preventiv–educativă „Vacanţă în siguranță”

Astăzi, 07 iulie a.c., la Colegiul de Arte din Baia Mare și la Școala Gimnazială ,,George Coșbuc” din Baia Mare, jandarmii maramureșeni au desfăşurat o activitate cu copiii aflaţi în tabăra sportivă de vară, tabără organizată de către Asociaţia Club Sportiv WildCats Baia Mare, baschet fete și băieţi. La activitate au participat peste 180 de copii.
Pe durata activităţilor, jandarmii au prezentat aspecte referitoare la rolul şi misiunile Jandarmeriei Române, o parte din dotarea specifică, teme privind prevenirea violenţei, cum să folosească şi cum să se protejeze de eventualele pericole ce pot apărea folosind reţelele de socializare, evitarea unor situaţii neplăcute în care ar putea fi implicaţi precum şi alte sfaturi utile necesare vârstei lor. Jandarmii le-au explicat tinerilor cu care s-au întâlnit că disciplina nu se manifestă doar în interiorul arenei sportive, iar un comportament civilizat, bazat pe respect reciproc contribuie la prevenirea producerii unor incidente nedorite. Jandarmii au discutat cu elevii despre reguli minime de autoprotecţie şi despre ce trebuie să ştie atunci când sunt victime sau martori ai unor fapte antisociale.


Tinerii sportivi au fost încântați de prezența jandarmilor, au ascultat cu atenție deosebită recomandările primite pentru a fi în siguranță.
Cea mai mare bucurie pentru ei a fost Rei, câinele de serviciu, un frumos exemplar din rasa ciobănesc german care merge în misiuni de 7 ani şi este un partener de nădejde pentru plutonierul major Timar Daniel. Pentru militar, Rei este ca un membru al familiei, un câine inteligent, gata să-l apere atunci când se află în pericol.
Campania preventiv – educativă „Vacanţa în siguranţă” va continua pe toată perioada vacanţei de vară iar în cadrul acesteia vor avea loc întâlniri atât cu elevi din judeţul nostru cât şi cu cei care se află în tabere organizate şi sunt în vizită în Maramureş.

Te-ar putea interesa si

SIGHETU MARMAŢIEI: Activităţi antidrog, împreună cu 30 de copii sigheteni

Vasile Dale

CU MAI MULTE FURTURI LA ACTIV: Bămărean identificat şi reţinut de poliţişti

Vasile Dale

Realizările Liceului„Alexiu Berinde” din Seini, în urma includerii într-un program destinat liceelor tehnologice agricole

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult