Important

Ce recomandă poliţiştii când plecaţi în vacanţă

Vara și-a intrat în drepturi. Cele mai multe școli și-au închis porțile pentru elevi, iar planurile de vacanță sunt în toi pentru unii și în plină desfășurare pentru alți.
Pentru ca vacanța dvs. să fie una memorabilă în sens pozitiv, fără incidente care să îi umbrească bucuria, polițiștii vă reamintesc măsurile preventive de care este important să țineți cont pentru ca dvs. și bunurile dvs. să fie în siguranță.
Ori de câte ori plecați de acasă, închideți ferestrele și ușa de la intrare. Cheia păstrați-o la dvs. sau într-un loc sigur. Sub preșul de la ușă, în ghiveciul de flori, într-un pantof vechi la intrare, cheia nu va fi niciodată în siguranță.
Dacă plecați pe o perioadă de câteva zile de acasă, lăsați o sursă de lumină pornită pentru a ține la distanță hoții. Un sistem video montat la intrarea în bloc sau casă de asemenea este util în protejarea locuinței de musafirii nepoftiți.
Totodată rugați un vecin să vă ridice corespondența, chiar și revistele cu reclame. O căsuță poștală plină este un indiciu bun pentru hoți că nu sunteți acasă.
Dacă doriți să împărtășiți cu prietenii de pe rețelele de socializare bucuria vacanței, este indicat să o faci la întoarcerea acasă, altfel fotografiile sau filmările postate în timp real pe aceste rețele pot fi surse eficiente pentru hoţii din locuințe.
Atenție sporită este important să îi acordați și autoturismului dvs. Când ajungeți la destinație este foarte important să luați cu dvs. bunurile din mașină, în deosebi cele de valoare cum sunt banii, telefoanele mobile, tabletele, laptop-urile, gențile, poșetele, orice obiect care poate fi tentant pentru hoți.
Ori de câte ori opriți și vă îndepărtați de mașină, chiar și pentru câteva momente, asigurați portierele acesteia. O altă măsură, care va ține la distanță hoții, este montarea pe autoturism a unui sistem sigur antifurt pentru portiere, portbagaj și rezervor.
La piscină sau plajă, luați cu dvs. doar bunurile de strictă necesitate și sume mici de bani. Să vă supravegheați bunurile, și mai ales copiii, aceștia din urmă cu ușurință pot fi răpiți.
Când ieșiți în oraș, la o plimbare sau cumpărături, acordați atenție sporită genții, poșetei, buzunarelor. Portmoneul se ține într-un buzunar sigur, în nici un caz în cel de la spate. Poșeta se ține închisă, indiferent care este sistemul de închidere cu care este prevăzută.
Atenție la modul în care folosiți cardul bancar. Codul PIN este bine să îl memorați. Acesta nu se ține împreună cu cardul. În cazul unui furt sau pierderea acestuia anunțați de îndată banca pentru a-l bloca.

Fii mereu cu un pas înaintea infractorilor!
Polițiștii vă doresc vacanță în siguranță!

Te-ar putea interesa si

ATENŢIE LA NEATENȚIE: Bătrână din Baia Mare, înşelată şi tâlhărită de o femeie care i-a promis pomelnice

Vasile Dale

Florian Sălăjeanu răspunde provocărilor sociale importante din Baia Mare

Vasile Dale

Trei strategii majore ale judeţului Maramureș, relansate în procedură de achiziție

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.