BREAKING NEWSImportantRecomandate

Peste 1.500 de pubele, depozitate în curtea uneii primării din Maramureş. Oamenii nu sunt interesaţi să vină să şi le ridice

Suntem corigenţi la capitolul „depozitarea gunoaielor menajere” şi acceptăm această realitate, chiar dacă Uniunea Europeană ne oferă mereu drept exemplu de „aşa nu”. În mediul rural, lecţia depozitării selective este tratată cu dezinteres în cele mai multe cazuri. 

Uitaţi aşa… punem aşa şi aşa le strângem. Pe urmă le legăm când se umple şi punem altul”.

Ne aflăm în localitatea Şişești, la aproximativ 15 kilometri de municipiul Baia Mare. Doamna din imagini ne predă lecţia depozitării selective. În curte găsim două tomberoane, unul pentru reziduuri și altul pentru plastic și sticlă, la care se mai adaugă altele cumpărate din buzunarul propriu. Lipsește cel pentru hârtie, care de două săptămâni este depozitat în curtea primăriei.

Fiecare gospodărie are regula sa de depozitare, nescrisă și știută din totdeauna. Iar în tot acest timp, curtea primăriei se transformă în spațiu de depozitare.

Peste 1.500 de pubele, depozitate în curtea primăriei

Simona Vasiac, reporter Observator: „În curtea primăriei din Şişeti sunt depozitate peste 1.500 de pubele pentru selecţia de hârtie, semn că oamenii nu sunt interesaţi să vină să şi le ridice”.

Ioan Mircea Tentiș, primar Șișești: „Am dat anunțuri pe Facebook, la biserici ca să le putem distribui, să putem să implementăm până la final sistemul de colectare selectivă în comuna Şişeşti”.

Doamna Maria a auzit și ea de la preotul satului de pubelele aduse în urmă cu două săptămâni la primărie. Va merge după ele când îi va permite timpul, până atunci însă lecția depozitării selective a învățat-o din familie: „Bărbatul meu tot vedea că aruncam acolo şi el tot le lua şi le selecta. După ce am citit aici, păi am pus aici ce trebuie”.

Edilul speră să poată distribui pubelele pentru depozitarea hârtiei până la finalul verii.

Acestea sunt plătite odată cu factura pe care primăria o emite către societatea care ridică gunoiul menajer din localitate. Administrația locală are la dispoziție o perioadă de opt ani pentru a plăti toate cele peste 1.500 de pubele.

Sursa: Simona Vasiac, Observator Antena 1.ro.

Te-ar putea interesa si

FEMEI AGRESATE: Alte două ordine de protecţie provizorie emise de poliţiştii din Recea şi Ocna Şugatag

Redactie

Motocicletă furată din Belgia, oprită în PTF Petea

Redactie

FURT CALIFICAT: Băimărean arestat preventiv după ce a furat un malaxor pentru materiale de construcții, de 1.000 de lei (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.