Lucrările de pe DJ 193 și DJ 108A, parte a proiectului de reabilitare a Drumului Nordului, par să se desfășoare cu viteza melcului. Însă cea mai mare dintre probleme constă în coloanele infernale în care șoferii pierd zeci de minute în fiecare zi. Și poate că situația nu ar fi chiar atât de gravă dacă semafoarele automate, plasate de către firma care efectuează lucrările, ar fi luate în seamă de cei care se cred regii șoselelor.

Mai exact, în ultimele zile maramureșenii au erupt pe rețelele de socializare, publicând mai multe imagini și videoclipuri în care se observă cum, deși semaforul arată culoarea roșie, mulți șoferi apasă accelerația. Și nu este vorba despre vreun vreun caz singular, de cele mai multe ori aceștia încalcă legea “în turmă”. Astfel, cei de pe partea opusă, care ar avea dreptul să treacă sunt obligați să mai aștepte, de multe ori până când semaforul le arată și lor culoarea roșie, fiind practic constrânși să încalce legea la rândul lor și să… treacă pe roșu. Așadar, avem de a face cu un cerc vicios în care nimeni nu respectă regulile din trafic, situații care duc chiar la accidente rutiere (vezi foto mai jos, în zona podului de la Ardusat).

Deși astfel de imagini și informații circulă de câteva zile pe platformele de socializare, polițiștii maramureșeni nu s-au deranjat să verifice aspectele menționate. De echipaje de la Poliția Rutieră care să se plaseze în zona menționată pentru a-i pune la punct pe șmecherași, nici nu putem vorbi.

“Nu vă supărați, mai este Poliție în Maramureș? Mai există autorități în județul nostru? Ieri, echipa care administrează și moderează grupul a decis să nu se mai posteze mașinile de Poliție care au ca scop verificarea șoferiilor care nu respectă culoarea roșie a semafoarelor temporare. Nu am văzut niciun echipaj care să verifice această stare de fapt. Chiar din contră, au apărut mai multe videouri în care unii șoferi au decis să treacă pe roșu și să-i forțeze pe „fraierii” care au stat să aștepte culoarea verde. Ce s-a mai întâmplat?Pentru orice cetățean care plătește taxe și impozite este frustrant să vadă că o grămadă de „șmecherași” trec pe roșu, iar scopul Poliției nu este acela de a asigura un climat sigur, ci cel de a prinde câte un neștiutor necăjit cu 74 km/h prin Satulung de către o autospecială neinscripționată. Este trist că mai bine de o zi, Poliția nu a trimis niciun echipaj care să stea măcar la un semafor din Țara Codrului. Este trist că șoferul maramureșean își spune supărarea tot pe un grup de Facebook și, dacă are noroc, iar presa promovează acest subiect, problema lui se va rezolva. Dacă nu, autoritățile vor răspunde în termen de 30 zile la orice petiție pe care o va înainta”, spune băimăreanul Denis Covaci, creatorul platformei Radare Maramureș și a grupului de Facebook cu același nume.

Rămâne de văzut dacă instituțiile abilitate vor lua măsuri. Ne vine greu să credem că toți șoferii susprinși în imagini vor fi găsiți și sancționați. Totuși, așteptăm un punct de vedere oficial din partea IPJ Maramureș cu privire la cele menționate în articol. Între timp, vom urmări subiectul îndeaproape și vom reveni cu noi informații.

Adrian Barbur/ ActualMM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.