BREAKING NEWSImportantMaramuresul Istoric

SIGHETU MARMAŢIEI: Blocul 2 din cartierul Cuza Vodă, raiul gunoaielor, jegului și al infecției. Mulți nesimțiți profită de situație și aduc gunoaie cu mașinile, inundând zona de mizerie



Problemele generate de majoritatea locuitorilor blocului nr. 2 din cartierul Cuza Vodă din Sighet sunt vechi și de toată lumea cunoscute. Aceștia cresc cai pe lângă bloc, adună tot felul de materiale (fier vechi, cărămizi etc.) și le depozitează pe domeniul public lângă bloc. Unii chiar mai taie și porcul în plină stradă.

Întreaga zonă arată dezolant, este plin de gunoaie și jeg, fiind un adevărat focar de infecție. Toți locuitorii din celelalte blocuri și case aflate în apropiere sunt exasperați și cer de ani de zile ajutorul autorităților, însă acestea nu acționează în niciun fel. Salariul vine, postul este călduț iar cetățeanul cinstit și plătitor de taxe și impozite nu contează.

Profitând de haosul generalizat din zona blocului cu pricina, mulți nesimțiți vin cu dube și descarcă gunoaie și moloz lângă tomberoanele aflate în proximitate. Vorba aceea, dacă tot e plin de gunoi, niște moloz în plus oricum nu se mai observă.

Vă redăm mai jos în imagini două cazuri:

Primul caz este al unei firme care se ocupă cu vânzarea de haine și încălțăminte second: tot ceea ce nu s-a putut vinde se aruncă lângă blocul 2 din Cuza Vodă, fără să plătească gunoiul astfel generat. Interesant este că după ce aceștia aruncă hainele cel puțin odată pe lună (potrivit locuitorilor din zonă), mulți locatari ai blocului 2 coboară din garsoniere și împrăștie sacii cu haine pe toată strada, alegându-și câte una alta din ce găsesc în saci. Restul, bineînțeles, rămân pe stradă să le sufle vântul în tot cartierul.

Un alt caz este al unei dube aparținând firmei „Tudor Building Ltd” (MM xx ULU), care în dimineața zilei de 17 iulie a.c. (orele 8:00) a descărcat zeci de saci de moloz provenit din construcții lângă tomberoane. Astfel, patronul firmei se asigură că scapă de gunoi fără să plătească operatorul local de salubritate. Nu-i nicio problemă, domn patron, profitul să vă vină, că plătim noi, sighetenii, ca proștii din bugetul local molozul generat de către dvs.

Din păcate, Poliția locală cam doarme în uniforma primăriei și nu ia nicio măsură în acest sens. Sighet 247 a solicitat un punct de vedere către Poliția locală cu privire la aspectele semnalate în acest articol.

Comunicat Poliția locală Sighet

Poliția locală a remis un comunicat redacției Sighet 247 prin care arată că, în urma acestui articol, se începe o anchetă pentru identificarea proprietarului autofurgonetei din care s-a descărcat moloz în tomberoanele de gunoi menajer, urmând a fi sancționat.

Urmează să aflăm sancțiunea ce se va aplica și măsurile dispuse.

Sursa Sighet 247

Te-ar putea interesa si

ACŢIUNE BĂIŢA: Bărbat de 47 ani cu probleme medicale, transportat de salvamontişti dintr-o zonă greu accesibilă

Redactie

ANUNŢ VITAL: Furnizarea apei potabile, întreruptă în Berința, Copalnic, Vad, Curtuiușu Mic, Lăschia şi Faurești

Redactie

L-AŢI VĂZUT? Un băimărean dispărut de acasă este căutat de familie

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.