Important

Cum să vă protejați locuințele de hoți în perioada estivală

E perioada vacanțelor. Facem călătorii, drumeții, plecăm mai des de acasă, fiind cald lăsăm ferestrele deschise, iar hoții profită de absența noastră. Pentru ca bucuria vacanței să nu fie umbrită de surprize neplăcute la întoarcere, polițiștii de prevenire vă atrag atenția supra modului în care puteți să vă protejați locuința.
Indiferent pe ce perioadă de timp plecați de acasă, chiar și până la piață sau la magazinul de la colț, încuiați nu doar ușa de la intrare, ci și ferestrele.

Dacă plecați pentru mai multe zile, lăsați o sursă de lumină pornită, aceasta va ține hoții la distanță. Rugați un vecin să vă ia corespondența, chiar și reclamele din cutia poștală care sunt la vedere. O căsuță poștală plină este un indiciu pentru hoți că nu sunteți acasă.

De asemenea, indiferent dacă locuiți la bloc sau la casă puteți monta un sistem de supraveghere video. Astfel veți putea monitoriza cine intră în curtea casei sau în scara blocului (la bloc puteți face acest lucru cu acordul tuturor proprietarilor).

Evitați să lăsați cheia de la intrare la îndemâna hoților. Sub un preș, într-un ghiveci, într-un pantof, sau într-un dulap vechi de la intrare, aceasta nu este în siguranță.

Totodată evitați să vă informați prietenii de pe rețele de socializare intenția de a pleca în vacanță, sau postarea de fotografii sau materiale video de la destinație în timp real. Puteți să vă împărtășiți bucuria cu prietenii la întoarcere.
Dacă sunteți proprietarul unei locuințe în proces de construcție evitați să lăsați unelte în aceasta, acestea sunt tentante pentru hoți.

Polițiștii de prevenire vă doresc o vară numai cu momente fericite!

Te-ar putea interesa si

MARAMUREȘUL OGLINDIT ÎN SCRIERI: Proiect de cunoaștere și sensibilizare privind tezaurul valoros al judeţului

Redactie

EXCLUSIV / SPECTACULOS: Umbră ciudată pe cerul Maramureșului! Fenomen extrem de rar în lume, surprins dintr-un elicopter SMURD (FOTO)

Vasile Dale

UN DEPUTAT CERE EXPLICAȚII – Faptele penale din Borșa, aduse în atenția ministrului de Interne

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult