BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

SIGHETU MARMAŢIEI: Mai mulţi cetățeni, plini de „spirit civic” și „civilizație”, scuipă coji de semințe pe aleea din Parcul central. Poliția locală doarme



Un utilizator al rețelei de socializare Facebook a publicat un clip video în care a surprins un grup de cetățeni „model” din Sighet, debordând de „spirit civic” și „civilizație”, care scuipă fără nicio jenă coji de semințe pe jos, pe aleea Parcului central din municipiul Sighetu Marmației.

Acesta nu este un caz singular în Sighet. Cam peste tot se practică sportul „spargerii de sâmburi” și scuipatul cojilor pe jos, alături de mucuri de țigară, PET-uri și doze de bere. Practic, un loc de oază și liniște, o băncuță în parc se transformă repede în șatră.

În discuțiile avute cu măturători de la Herodot (firma de salubrizare locală), aceștia s-au plâns că în multe zone din oraș există această problemă: „Degeaba mătur eu să fie frumos, când imediat după apar grupuri de tineri care fac mizerie de nedescris și scuipă semințe pe jos”, a declarat unul dintre angajații firmei. Acesta a mai arătat că a descris situația câtorva polițiști locali pentru a lua măsuri împotriva celor care fac mizerie, însă de fiecare dată răspunsul polițiștilor locali a fost să își vadă de treabă dacă nu dorește să îl amendeze.

Menționăm că salubritatea este în atribuțiile viceprimarului municipiului, Daniela Maria Onița Ivașcu. Dar se pare că pentru dânsa este mai important să posteze poze pe Facebook decât să rezolve problemele: aceasta ar putea sesiza Poliția locală să ia măsuri împotriva „spărgătorilor de sâmburi”, dar se pare că imaginea este mai importantă decât orice altceva.

Sighett 247

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Panică în Baia Mare. Un bărbat a vrut să intre cu forţa în scara unui bloc

Redactie

FOTO: Accidente rutiere în Călinești, Gârdani și Ardusat

Redactie

Cu mocăniţă, de 1 Mai. Mulţi români au dat oraşele aglomerate pentru natura (VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.