De o nouă alarmă au avut parte salvamontiştii maramureşeni. Au fost solicitaţi în zona Dosul Calimaniului, în pădurea situată în apropierea localității Ieud.
Accesul în zona menționată mai sus de la Cantonul Silvic spre zona în care se află accidentatul se poate face doar cu autoutilitară 4×4 și e de aproximativ circa 3 km. Accidentatul, un bărbat aflat la pădure, a suferit un traumatism cranian și un traumatism al membrului inferior, după ce un copac a căzut peste el. Este conștient.
În acest moment se deplasează echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureș aflată în zona, formația Vișeu.
Salvatorii montani vor face joncțiunea la capătul localității Ieud cu echipajul de pe Ambulanță după care se vor deplasa la accidentat.

ACTUALIZARE 1

Avand in vedere accesul deosebit de dificil si datorita faptului ca la accidentat se poate ajunge doar la pas, salvatorii transportand manual toate echipamentele in acest moment s-a decis pre-alertarea elicopterului de la POA Tg Mureș in vederea extragerii accidentatului prin tehnica trolierii. O eventuala aterizare a elicopterului SMURD nu pare posibila in acest moment datorita reliefului.

ACTUALIZARE 2

Salvatorii au ajuns la victima şi personalul medical de pe Ambulanta. Vor acorda primul ajutor victimei care are traumatism la nivelul bazinului, traumatism cranian si traumatism al membrului inferior. Vor pregati victima in vederea extragerii cu elicopterul de la POA Târgu Mureș, elicopter care a decolat si va ateriza in jurul orei 15.25 si la bordul caruia se afla inclusiv medic. Victima a fost pregatita in vederea evacuarii de salvatorii montani si extrasă cu elicopterul iar transportata la Spitalul Județean din Baia Mare. Echipele de interventie s-au retras din zona accidentului regrupandu-se in localitatea Ieud de unde se intorc la baza Salvamont Viseu.

„Multumiri IGAV pentru sprijinul acordat, multumiri echipajului de pe elicopterul de la POA Târgu Mureș, lt.cdor Lespezanu Radu – pilot comandant, lt Gradinaru Cosmin – pilot maistru militar, Diaconu Dragos – operator troliu, Bogdan Posteucã – doctor salvator. Felicitari tuturor salvatorilor si agentiilor implicate pentru executarea cu succes a misiunii de salvare”, spun reprezentanţii Salvamont Maramureş.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.