Avertizarea de COD ROŞU transmisă de ANM nu s-a dezminţit. O furtună puternică a lovit deja oraşul Seini. Imaginile spun tot.


Până la 20:30, Seini, Tăuții-Măgherăuș, Recea, Cicârlău, Ardusat se află sub avertizare extremă de COD ROŞU.
Se vor semnala : vijelie puternică, rafale peste 90…100 km/h, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice, averse care vor depași 35 l/mp.

HANDALUL ILBEI

În handalul Ilbei a fost dezastru. Autoturismele dar și acoperișurile caselor au fost pur și simplu ciuruite de grindină. Oamenii spun că au primit mesaj prin sistemul RO-ALERT exact când s-a dezlănțuit furtună și nu au mai apucat să facă absolut nimic.

UPDATE:

Stimati cetățeni ai comunei Cicârlău,În urma furtunii abătute în seara zile de 1 august asupra comunei Cicârlău, cu preponderență asupra satului Handalu Ilbei, unde, pe lângă intensificările puternice ale vântului, a căzut gheață distrugând acoperișurile mai multor locuințe, vă rugăm pe cei care doriți, puteți și aveți materilae de construcții rămase, în special invelitori (țiglă, internit, ondulin, etc), să îi ajutați pe semenii noștri afectați de vremea rea! Cei care doresc să facă astfel de donații sunt rugați să sune la primărie, sau pe mine personal, pentru a ne comunica de unde pot fi luate materialele și duse celor aflați în nevoie.Vă mulțumim!” scrie primarul comunei Cicârlău, Sorin Lupșe.

Sursa foto/video: Luca Marius / Samuel Ghirean / Iuliana Kiss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.