BREAKING NEWSImportantRecomandate

COD ROŞU SAU PORTOCALIU? Maramureşenii pe cine să creadă?

Administrația Națională de Meteorologie a emis o AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU pentru Maramureş. Fenomene vizate: vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale. Interval de valabilitate: 05 august, ora 12:00 – 06 august, ora 06:00.


La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

Pe de altă parte, Severe Weather Alert România anunţă COD ROŞU!

ALERT // Vijelii puternice, rafale ce pot depăși 90-120 km/h, local averse și izolat grindină ‼️💨
🟥 COD ROȘU || + + + vijelii distructive + + +
🕗 5 august, ora 12 – 6 august, ora 03
📌 cea mai mare parte a Transilvaniei, areale din Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, nord-estul Munteniei, nord-vestul și sud-vestul Moldovei

ATENȚIE ⚠️ Treptat, la început în vestul extrem al țării, apoi pe arii extinse în toate zonele menționate, se vor semnala intensificări puternice ale vântului, local vijelii cu caracter DISTRUCTIV, cu rafale de 90-100 km/h, iar izolat peste 110-120 km/h.

✅ Dacă sunteți afară în momentul în care se observă iminența furtunii, adăpostiți-vă într-un loc SIGUR cât mai rapid posibil (magazin, scară de bloc etc.).
✅ Evitați parcarea mașinilor sub arbori.
✅ Păstrați-vă calmul până la domolirea vijeliei.

Vor fi și averse torențiale, însoțite de frecvente descărcări electrice și căderi de grindină de dimensiuni diverse; cu precădere în județele Prahova, Buzău, Vrancea, Galați și Bacău, dar posibil și în rest – izolat grindină de MARI dimensiuni.

Întrebarea este unde e adevărul?

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT PE strada Victoriei din Baia Mare: A ajuns cu maşina în stâlp (FOTO)

Redactie

ANUNŢ VITAL: Furnizarea apei potabile întreruptă pe str. Brânduşelor

Redactie

SIGHETU MARMAȚIEI: Un bărbat și-a bătut soția și fiica de 14 ani în miez de noapte

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.