BREAKING NEWSImportant

LA RĂCOARE: Șofer beat criță ce a furat o mașină și a făcut accident a fost trimis după gratii

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus la data de 04.08.2021 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului M.T. pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal şi furt în scop de folosinţă, prev. de art. 230 alin. 1 Cod penal raportat la art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. d Cod penal totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi 2 Cod penal. La data de 03.08.2021 faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că în data de 02.08.2021, în jurul orei 14:00, inculpatul M.T. a sustras în scop de folosinţă şi prin folosirea fără drept a unei chei adevărate un autoturism, pe care l-a condus pe raza municipiului Baia Mare (str. Transilvaniei) fără a deţine permis de conducere şi având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală (2,52 g/l alcool pur în sânge). Cu ocazia deplasării a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.


La data de 04.08.2021 dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului M.T. pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.




 Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrate a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

HOŢIA ARE PICIOARE SCURTE: Trei băimăreni nu au apucat să valorifice bijuteriile de aur sustrase dintr-o locuinţă din Mesteacăn, întrucât au fost identificaţi de poliţişti

Vasile Dale

ULTIMA ORĂ: Impact frontal la Ferneziu (FOTO)

Vasile Dale

PNL Maramureș: 1,8 milioane de oameni vor avea apă potabilă

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult