BREAKING NEWSEvenimentImportantMaramuresul Istoric

GRANIȚA ROMÂNIEI CU UCRAINA: Poliţia de Frontieră a primit 250 de camere de ultimă generaţie pentru combaterea traficului de ţigări

De Ziua Poliţiei de Frontieră, instituţia a primit 250 de camere speciale de supraveghere, care vor fi instalate la graniţele României pentru combaterea traficului de ţigări.

În fiecare an, statul român este prejudiciat cu aproximativ 3 miliarde de lei din traficul ilicit cu ţigări.

Acestea sunt dispozitivele care vor ajuta la depistarea reţelelor de contrabandă de ţigări, care fac profituri uriaşe din vânzarea de tutun pe teritroiul României.

În comparaţie cu statele vecine non-UE, românii scot din buzunar de trei ori mai mulţi bani pentru achiziţionarea de ţigări, aşa că traficul ilicit înfloreşte.  Date ale Interpol arată că traficul ilicit de țigări este un catalizator pentru traficul de droguri, arme, persoane și chiar activități teroriste.

„Oricând, orice dotare în plus aduce plus valoare. Descoperim întotdeauna dacă sunt mărfuri nedeclarate sau altfel declarate şi bineînţeles după această scanare este trecut la controlul fizic, la care participă organul vamal, poliţistul de frontieră”, a declarat Petrică Bacai, şeful poliţiei judiciare din cadrul Gărzii de Coastă.

Deși, de la începutul anului Politia de Frontiera a confiscat 1.400.000 pachete de tigari de contrabandă şi 57 de tone de tutun, cu peste 15% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, piața neagră este în continuă creștere.

Donaţia făcută acum de cel mai mare producător de tutun ajută enorm în lupta cu traficul ilegal.

„E o continuă provoare pentru că, aşa cum stiţi foarte bine, graniţa e destul de dificil de păzit dată fiind poziţia geografică. Traficul ilicit, în ceea ce priveşte ţigaretele, reprezintă 10% din totalul pieţei. Asta înseamnă pierderi semnificative de taxe la buget de ordinul milioanelor de euro”, a precizat Ileana Dumitru, director Juridic şi Relaţii Publice BAT România.

În primele şase luni din acest an au fost destructurate 4 grupari organizate de contrabandă şi au fost cercetate peste 300 persoane pentru contrabandă şi fraude vamale. Fiecare container de țigări ilegale înseamnă un milion de euro profit pentru aceste rețele.

Sursa: Antena 3.ro.

Te-ar putea interesa si

A ÎNCERCAT SĂ MINTĂ: Borșeanul care a fugit de poliție și a ”aterizat” cu mașina într-o curte nu avea permis de conducere

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO / SIGHETU MARMAŢIEI: Al treilea motociclist accidentat în Maramureş în nici 24 ore – ACTUALIZARE

Redactie

Vaccinare Drive-Thru la Sighetu Marmației

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.