BREAKING NEWSRecomandate

Inima Raisei (3 luni) din Sighetu Marmației, a fost salvată de medicii din Sibiu

Raisa și Matei, doi copilași cu probleme la inimă, au fost salvați de echipa inimii de la Fundația Polisano din Sibiu. Cei doi au fost externați și pot pleca acasă, în Maramureș și Brașov, pentru a se bucura din nou de viață.

Raisa și Matei au fost salvați de echipa inimii de la Sibiu. Mamele lor au putut pleca înapoi acasă, fericite că micuții lor sunt sănătoși. Povestea celor doi copii a fost relatată pe pagina de Facebook a Fundației Polisano.

„Raisei, 3 luni şi jumătate, din Sighet (Maramureş), îi fusese descoperit un suflu la inimă la 2 zile de la naştere, prematură fiind. Mama ei observase că Raisa respira greu, că transpira excesiv şi că obosea repede. Acum o lună, la Spitalul de Pediatrie din Cluj, i s-a pus diagnosticul de persistenţă de canal arterial şi defect septal atrial, şi a fost sfătuită să îşi găsească un chirurg.

Matei, 4 ani, din Şinca Veche (Braşov), a primit diagnosticul de defect septal atrial în urma unei consultaţii de rutină pentru o viroză, când i-a fost identificat un suflu la inimă şi a fost îndrumat către dr. Cotarla Viorela, cardiolog pediatru la Sibiu. În afară de rezistenţă scăzută la efort, Matei nu prezentase alte simptome”, se arată în postarea de pe Facebook.

Salvarea celor doi micuți a venit de la echipa inimii din Sibiu coordonată de dr. Anca Mandache, dar şi de la donatorii Fundației Polisano care au ajutat financiar intervențiile.

Sursa: OradeSibiu.ro.

Te-ar putea interesa si

DUPĂ GRATII: 30 de zile va sta în arest bărbatul care și-a bătut soția și a amenințat-o cu moartea

Vasile Dale

EXCLUSIV: Șoferul BMW-ului care a ucis o tânără și l-a rănit grav pe iubitul acesteia într-o stație de autobuz din Baia Mare rămâne în arest preventiv. Procurorii l-au trimis în judecată

Vasile Dale

VIDEO: Coliziune la Rozavlea, o persoană încarcerată – ACTUALIZARE

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.