Important

Acțiune a polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice la societăţi comerciale din Baia Mare și Sighetu Marmației

Ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii, descoperirii și combaterii evaziunii fiscale, pentru protejarea populației împotriva unor activități de comerț ilicit, precum și pentru combaterea contrabandei cu tutun.
În urma acțiunii au fost verificate 37 de operatori economici din Baia Mare și Sighetu Marmației, care derulează activități în domeniul comerțului de produse alimentare și nealimentare.
În baza verificărilor efectuate, polițiștii au constatat două infracțiuni la Legea 84 din 1998, respectiv au fost comercializate articole de îmbrăcăminte, purtând fără drept denumirea și semnul distinctiv al unor mărci înregistrate și pentru care agentul economic verificat nu a putut prezenta certificate de conformitate sau licențe care să ateste originalitatea acestor produse și care să permită comercializarea lor. Articolele identificate, în valoare de 1000 de lei au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.
De asemenea, polițiștii au aplicat 13 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 28 din 1999, în valoare totală de peste 33.000 de lei și o sancțiune contravențională la Legea 55 din 2020. Totodată, a fost confiscată suma de 2.359 de lei în numerar.
Polițiștii de investigare a criminalității economice continuă cercetările.

Te-ar putea interesa si

Revizuirea tipurilor populare de sloturi online realizate de experți

Vasile Dale

FOTO: Troiţă înălţată în memoria pădurarului Liviu Pop, ucis în urmă cu un an

Redactie

13 agenți de poliție încadrați din sursă externă instruiți de polițiștii Serviciului Pregătire Profesională

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.