Important

VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ: Întâlnire a jandarmilor montani cu elevii aflaţi în tabără la Mănăstirea Dealu Mare

Jandarmii maramureșeni continuă activitățile din cadrul campaniei „Vacanţă în siguranţă” iar în cursul zilei de ieri au fost alături de un grup format din 40 de copii aflați în tabăra de vară ,,Uniți în cuget și simțire”, organizată de către Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului la Mănăstirea Dealu Mare.
Acestora le-au fost prezentate aspecte cu privire la atribuţiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifică Jandarmeriei Montane, reguli de conduită în mediul montan şi protejarea acestuia, tehnici esenţiale de supravieţuire, dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere, precum şi elemente de bază ce trebuie respectate pe timpul deplasărilor pe munte. Copiii s-au bucurat de venirea jandarmilor și s-au întrecut în răspunsuri la întrebările colegilor noștri despre cum să fie în siguranță, pe munte și nu numai.
Jandarmii din cadrul Compartimentului Prevenire și combatere a faptelor antisociale le-au prezentat copiilor posibilele urmări ale situațiilor în care conflictele escaladează și se ajunge la diferite forme de violență. Pe parcursul întâlnirii, tinerii au aflat de ce este important să nu apeleze la violență pentru rezolvarea conflictelor și cum poate fi evitat comportamentul agresiv. Copiii au fost interesați și de modul în care pot semnala și pot acționa în cazul în care sunt martori sau victime în diferite situații, cum ar fi violenţa domestică, absenteismul şcolar, consumul de droguri şi alcool, distrugerea prin graffiti etc.
Campania preventiv – educativă „Vacanţă în siguranţă” continuă pe toată perioada vacanţei de vară iar în cadrul acesteia au loc întâlniri atât cu elevi din judeţul nostru cât şi cu cei care se află în tabere organizate şi sunt în vizită în Maramureş.

Te-ar putea interesa si

Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD: Camera Deputaților a votat legea pentru TVA redus la lemnele de încălzire

Redactie

12 MAI: Ziua Internațională a Asistenților Medicali

Redactie

INFORMARE: Activități educaționale pentru preșcolari, pe perioada vacanței

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult