Important

COMUNICAT CJ Maramureș: Vizită în Republica Moldova cu ocazia celebrării a 30 de ani de independență

Aleșii județeni au fost prezenți astăzi la manifestările dedicate Zilei Independenței Republicii Moldova, care au avut loc la Hîncești și Strășeni.

La Hîncești, Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, împreună cu Sorin Ilieș și Vasile Hojda, consilieri județeni, au fost alături de cetățeni și au sărbătorit odată cu marcarea a 30 de ani de independență a Republicii Moldova și prima vizită oficială de la semnarea acordului de cooperare între județul Maramureș și raionul Hîncești, în 10 septembrie 2020.

Ionel Bogdan, președintele administrației județene, a declarat: ”Sunt onorat că am fost astăzi alături de cetățenii din Hîncești cu ocazia Sărbătorii Naționale a Republicii Moldova – Ziua Independenței.

Îi mulțumesc Președintelui raionului Hîncești, Iurie Levinschi, pentru respectul și aprecierea acordate Consiliului Județean Maramureș, maramureșenilor și întregii țări. Sunt sigur că împreună vom construi o relație de colaborare cât mai strânsă între județul Maramureș și raionul Hîncești, bazată pe solidaritate, susținere reciprocă și respect, care să ducă la prosperitate și dezvoltare pentru ambele regiuni.”

La evenimentele dedicate Zilei Independenței desfășurate la Strășeni, delegația de consilieri județeni a fost mai numeroasă, fiind prezenți Valeria Brezoczki, Adrian Filip, Adrian Vlad, Dorin Cozma, Bogdan Zaharia și Sorin Ilieș.

”Cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, vă transmit calde felicitări și cele mai sincere gânduri de prietenie în numele Consiliului Județean Maramureș și al meu personal.

Îi mulțumesc pentru prietenia arătată președintelui raionului Strășeni, Pavel Tamaciuc, cu care am discutat despre colaborările pe care dorim să le facem în domeniile educație, cultură, sănătate și economie. Sunt sigur că împreună vom consolida relația de colaborare între cele două regiuni, Maramureș și Strășeni, și că vom reuși să dezvoltăm valorile europene în ambele comunități de pe malul Prutului.”, a declarat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, în cadrul vizitei de la Strășeni.

Delegația formată din președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, și consilierii județeni Sorin Ilieș și Vasile Hojda a început încă de ieri vizitele oficiale la Consiliul Raional Hîncești, unde au discutat cu Președintele raionului, Iurie Levinschi, despre consolidarea relațiilor de colaborare între raionul Hîncești și județul Maramureș, dar și despre susținerea pe care România o oferă Republicii Moldova în tot parcursul de aderare la structurile europene.

Întâlnirea a fost urmată de o vizită la Spitalul Raional Hîncești, unde președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, și-a exprimat toată susținerea sa și a Consiliului Județean Maramureș pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite cetățenilor din Hîncești.

”Pentru a veni în sprijinul prietenilor noștri de peste Prut, am stabilit că vom invita cadre medicale de la Spitalul din Hîncești într-un schimb de experiență la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, iar astfel să contribuim direct la îmbunătățirea serviciilor medicale pe care le primesc cetățenii din Hîncești.”, a declarat Ionel Bogdan.

În continuare, delegația maramureșeană a vizitat Casa de Cultură Raională Hîncești și complexul Manuc Bey, unde se află și Biblioteca raională din Hîncești.

Executivul Consiliului Județean Maramureș își dorește să consolideze relațiile de colaborare cu raioanele Strășeni și Hîncești și să ofere tot sprijinul de care au nevoie în proiectele de dezvoltare, modernizare și aderare la structurile europene.

Te-ar putea interesa si

ACŢIUNI DE PREVENIRE: Poliţiştii, de vorbă cu elevii din Finteușu Mic despre absenteismul școlar

Redactie

Alin Ierima, din Sighetu Marmației, va reprezenta Maramureşul în finala concursului Trimarium