Maramuresul Istoric

SIGHETU MARMAŢIEI: Festivalul Medieval “Eternul Maramureș”, ediţia a zecea

Primarul Municipiului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan, are deosebita onoare de a vă invita la cea de-a zecea ediție a FESTIVALULUI MEDIEVAL “Eternul Maramureș”, care se va desfășura între 18-19 septembrie 2021, la Sighetu Marmației.

“Eternul Maramureș” este o lecție vie de istorie, de punere în scenă a acesteia de către trupe de reenactori bine documentate, care ilustrează identitatea oraşului nostru. Sighetu Marmației, pe lângă a fi un oraş al datinilor, al poeziei, are şi o dimensiune istorică, fiind o aşezare seculară care anul acesta împlinește 695 de ani de atestare documentară.
Festivalul se întinde pe durata a două zile, timp în care Sighetu Marmației va fi “invadat” de Cnejii de Maramureș, Maramorus Barbarorum, Paladinii de Terra Medieș, Castelanii de Bistrița iar serile Festivalului vor fi animate de concerte de muzică live susținute de artiști precum Adrian Naidin și Ansamblul Mara, Morbid Tales, Camelia Trifoi & MM Band, iar în încheiere va urca pe scenă îndrăgita trupă de muzică rock Alternosfera.

Reprezentanții Ordinului Teuton al României, vor oferi celor prezenți prilejul de a afla care este rostul și preocupările unei organizații cavalerești contemporană nouă.

La Muzeul Maramureșan va fi vernisată expoziția „Bresle şi meşteşuguri uitate”, iar secția de Istorie și Arheologie pregătește o expoziție care va surprinde cu siguranță publicul iubitor de arme autentice vechi.

Agenții economici vor găti bucate tradiționale îmbietoare și împreună cu sighetenii îmbrăcați în straie medievale vor recrea atmosfera urbei noastre plină de istorie.

„Având în vedere activitatea artistică, culturală și educativă a unui astfel de eveniment, vă invităm să petreceți două zile de poveste medievală, alături de noi. Vă așteptăm cu drag”, spun organizatorii.

Te-ar putea interesa si

Al 6-lea accident in 12 ore: Impact violent intre o masina de politie si un autoturism la Barsana (FOTO EXCLUSIV ACTUALIZARE)

Vasile Dale

OCNA ŞUGATAG: Soţ violent internat la spital şi cercetat de poliţişti

Vasile Dale

ACTIUNI IN FORTA LA FRONTIERA: Urmăriri şi focuri de armă pentru reţinerea contrabandiştilor, ţigări de 450.000 lei, confiscate (VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.