Important

DARK: MUZEUL DE ȘTIINȚE ASTRONOMICE BAIA MARE, PARTENER ÎNTR-UN NOU PROGRAM ERASMUS +

În perioada 20 – 21 septembrie 2021, Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul de Științe Astronomice participă la o nouă întâlnire în cadrul proiectului Erasmus + „DARK”. Evenimentul este găzduit de Planetariul din Viena, iar proiectul se desfășoară în parteneriat cu instituții similare din Viena (Austria), Brno (Cehia), Hamburg (Germania), Hurbanovo (Slovacia), Budapesta (Ungaria), Zielona-Gora (Polonia).
Participarea Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare la acest proiect este de maximă importanță, fiind o continuare a relațiilor internaționale dezvoltate de planetariul băimărean, în urma derulării cu succes a proiectului UNITRIP *(Universe to Reach? In Planetarium!), cu o strategie similară ce a vizat realizarea unui produs intelectual care să prezinte impactul tehnologiilor spațiale în viața cotidiană, spectacolul digital full-dome SATELIX.


Spectacolul astral oferit de digital full-dome SALEXIX este disponibil în limba română, deocamdată doar la Baia Mare, în cadrul programului oferit de Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare și reprezintă participarea în premieră a unui planetariu din România la realizarea unui astfel de produs intelectual. În viitorul apropiat, acest spectacol digital full-dome, va fi difuzat de către toate planetariile din România.

Te-ar putea interesa si

Evazioniştii în vizorul poliţiştilor. Dosare penale şi amenzi în valoare de 29.000 de lei pentru practici comerciale ilicite (FOTO)

Vasile Dale

Trei ordine de protecție provizorii emise de polițiști la Sighetu Marmației, Săpânța și Baia Mare

Vasile Dale

BĂSEȘTI: Activități preventive împotriva violenței în școală! (foto)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult