Important

DARK: MUZEUL DE ȘTIINȚE ASTRONOMICE BAIA MARE, PARTENER ÎNTR-UN NOU PROGRAM ERASMUS +

În perioada 20 – 21 septembrie 2021, Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul de Științe Astronomice participă la o nouă întâlnire în cadrul proiectului Erasmus + „DARK”. Evenimentul este găzduit de Planetariul din Viena, iar proiectul se desfășoară în parteneriat cu instituții similare din Viena (Austria), Brno (Cehia), Hamburg (Germania), Hurbanovo (Slovacia), Budapesta (Ungaria), Zielona-Gora (Polonia).
Participarea Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare la acest proiect este de maximă importanță, fiind o continuare a relațiilor internaționale dezvoltate de planetariul băimărean, în urma derulării cu succes a proiectului UNITRIP *(Universe to Reach? In Planetarium!), cu o strategie similară ce a vizat realizarea unui produs intelectual care să prezinte impactul tehnologiilor spațiale în viața cotidiană, spectacolul digital full-dome SATELIX.


Spectacolul astral oferit de digital full-dome SALEXIX este disponibil în limba română, deocamdată doar la Baia Mare, în cadrul programului oferit de Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare și reprezintă participarea în premieră a unui planetariu din România la realizarea unui astfel de produs intelectual. În viitorul apropiat, acest spectacol digital full-dome, va fi difuzat de către toate planetariile din România.

Te-ar putea interesa si

EVALUARE NAŢIONALĂ 2019: Rezultatele vor fi anunţate marţi de edu.ro

Vasile Dale

HANDALU ILBEI: Cercetat pentru trei furturi din locuință si o tentativă de furt, arestat preventiv

Vasile Dale

BUNURILE TARE SUNT PREŢIOASE: Ia-ţi măsurile necesare pentru ca ceea ce îţi aparţine să nu ajungă în posesia altuia

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.