Important

Tânăr de 18 ani din Tăuţii de Sus, reţinut pentru mai multe furturi

La data de 10 septembrie, polițiștii orașului Baia Sprie au fost sesizați despre producerea a două furturi în localitatea Tăuții de Sus. Deplasați la fața locului, echipa operativă a constatat faptul că în noaptea de 9 spre 10 septembrie, persoane necunoscute au sustras de la o societate comercială mai multe bunuri, respectiv diferite cabluri. Prejudiciul cauzat a fost de 6.000 de lei.
Totodată, în perioada 20 – 22 august, persoane necunoscute au sustras din curtea unui punct de lucru din Tăuții de Sus, în proximitatea locului în care a fost comis primul furt, o bicicletă pentru copii. Prejudiciul cauzat a fost de 500 de lei.

Polițiștii au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și furt, iar în urma activităților informativ-operative, au identificat persoana bănuită de comiterea faptelor, respectiv un tânăr de 18 ani din Tăuții de Sus.
Prejudiciul cauzat nu a fost recuperat.

Față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Maramureș, urmând să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Comunicat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 14.09.2021, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului C.D.A. pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, prevăzută de art. 228 al. 1 Cod penal, respectiv, furt calificat, prevăzută de art. 228 al. 1, art. 229 al. 1 lit. b și d Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 al. 1 Cod penal. La data de 14.09.2021, faţă de inculpatul C.D.A.  a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul C.D.A. (față de care s-a dispus trimiterea în judecată, la data de 28.04.2021, în stare de arest preventiv,  pentru săvârșirea a trei infracțiuni contra patrimoniului), în perioada 20.08.2021-22.08.2021, a pătruns, fără drept, în curtea unei societăți comerciale de pe raza orașului Baia Sprie, de unde a sustras o bicicletă aparținând persoanei vătămate T.C.V., cauzând un prejudiciu în sumă de 500 lei; același inculpat, în noaptea de 10.09.2021, a pătruns, fără drept și prin escaladare, în incinta unei societăți comerciale de pe raza orașului Baia Sprie, de unde a sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu în sumă de 4.200 lei.

La data de 15.09.2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Te-ar putea interesa si

Campanie electorală pe banii noștri – Prefectura Maramureș s-a transformat în studio foto/video. Protagonist: tilicarul usr-ist Emanuel

Vasile Dale

Ministrul Marcel Boloș, încrezător în proiectele de dezvoltare ale Consiliului Județean Maramureș

Redactie

VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE ÎN BAIA SPRIE: Femeie de 41 de ani, agresată de fostul soţ

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.