Nu ştiu cum vă sună o invitaţie la „Claca de fân”, dar se întâmplă asta la Aspra, un sat mic și izolat din Țara Chioarului de pe Platoul Preluca, o zonă puţin spus pitorească a judetului Maramures. Cei care au ajuns acolo au avut parte de toate: de strânsul fânului, plus un ospăt cu produse traditionale, iar la final muzică, joc si voie bună. Petrecerea a fost animată şi de gemenele Suzana şi Daciana Vlad.


”Suntem Suzana și Daciana Vlad și ne aflăm într-un loc de poveste. Ne aflăm la Aspra ,am venit și noi la Clacă să vedem cum era odinioară în satele tradiționale.”

Dan Leş, ceramist: Ceea ce faceți voi pentru copilașii voștri înseamnă mult. Suntem datori să ne îmbrăcăm încontinuare cu aceste straie. Imaginați-vă că pe toate cămeşile voastre este țesută istoria locului, a țării Maramureșului, Lăpușului. Asta este istoria noastră pe care o păstrăm peste tot în lume. Ce s-a întâmplat aici cu Claca asta ,o să fie și voie bună …asta ducem noi mai departe, tradiția în felul asta. Probabil că domnii de la București nu știu despre ce se întâmplă aici, dar trebuie să își deschidă ochii pentru că sunt țări în lumea asta care dacă ar mai avea ce aveţi voi aici ar avea un tezaur mare. Dar nu le mai au. Au mall-uri, au de toate, dar nu mai au tradiție. Vă felicit, respectați tradiția. Iubiți tradiția și învățați copilașii să trăiască în rânduială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.