BREAKING NEWSImportant

FOTO: S-a finalizat reabilitarea Drumului Județean 186

Un important proiect de investiții al Consiliului Județean Maramureș – ”Reabilitarea DJ 186 sector Bârsana (DJ185) – Strâmtura – Rozavlea – Șieu – Bogdan Vodă – Dragomirești – Săliștea de Sus – Săcel (DN 17C)” a fost finalizat.
Acest proiect este de o importanță majoră pentru dezvoltarea județului și a turismului din Maramureșul Istoric, precum și pentru bunăstarea cetățenilor din această zonă a Maramureșului.

Drumul Județean 186, având lungimea totală de 52,581 km, străbate de la vest la est Maramureșul istoric, de la intersecția cu DN 18 aflată în Vadu Izei, până la intersecția cu DN 17C din localitatea Săcel, de-a lungul râului Iza.Lungimea tronsonului de drum reabilitat și finalizat în aceste zile este de 39,218 km, iar obiectivul principal al investiției îl reprezintă creșterea gradului de accesibilitate a locuitorilor din această zonă a județului Maramureș, precum și sporirea siguranței circulației. Categoriile de lucrări care s-au efectuat în cadrul proiectului vizează, pe lângă reabilitarea părții carosabile și lucrări de reabilitare la 108 podețe și 10 poduri – de lungimi cuprinse între 5 și 54 metri.
Toate drumurile laterale existente la nivelul tronsonului reabilitat au fost amenajate pe o lungime variabilă de până la 10 metri de la marginea drumului și pe o lățime cuprinsă între 2,75 și 6 metri. De asemenea, au fost amenajate parcările și stațiile de autobuz existente pe acest tronson de drum și s-au realizat parapete, marcaje rutiere și indicatoare de circulație.

Prezent la recepția lucrării, președintele administrației județene, Ionel Bogdan, a vorbit despre importanța dezvoltării infrastructurii rutiere în județul Maramureș, un sector vital atât pentru dezvoltarea județului, cât și pentru creșterea nivelului de trai al cetățenilor. “Le mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea acestui obiect de infrastructură rutieră: colegilor din cadrul Consiliului Județean Maramureș, constructorului Autotehnorom și, nu în ultimul rând, maramureșenilor care au avut răbdare ca lucrările de reabilitare să fie finalizate. Mai avem multe proiecte importante pentru dezvoltarea județului nostru, pe care sunt sigur că le vom duce cu succes la bun sfârșit, pentru că maramureșenii merită condiții decente de viață și un trai mai bun, aici, acasă”, a declarat Ionel Bogdan.

Valoarea totală a proiectului este de 120.315.643,30 lei.
Finanțarea acestui obiectiv a fost realizată în cea mai mare parte din fonduri guvernamentale gestionate de Ministerul Lucrărilor Publice și Administrației pentru finanțarea proiectelor locale de dezvoltare prin efectuarea unor lucrări de infrastructură rutieră, aprobată prin O.U.G. nr.28/2013 – Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Lucrările au fost executate de S.C. Autotehnorom S.R.L. – S.C. Blue Company S.R.L. – S.C. Opr Asfalt S.R.L. – Obras Publicas Y Regadios S.A. – S.C. Road Design S.R.L., prin S.C. Autotehnorom S.R.L. – lider de asociere.

Te-ar putea interesa si

DUPĂ GRATII: Doi spărgători de locuințe profesioniști au fost arestați preventiv. Au furat bijuterii din aur și bani din două locuințe. Suspecții sunt recidiviști

Vasile Dale

Asta-i JUSTIȚIE? Au fugărit, bătut și umilit mai mulți tineri dar au scăpat complet nevinovați. Faptele s-au prescris înainte ca poliția și parchetul să finalizeze ancheta

Vasile Dale

FOTO, VIDEO: Incendiu violent la fosta cabană Usturoiu. 500 mp în flăcări. 30 pompieri intervin – ACTUALIZARE 2

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult