Important

CULTURA SUCIU DE SUS… LA EA ACASĂ: Expoziţie de artefacte şi obiecte de bronz şi ceramică

În perioada 9 – 10 octombrie 2021, Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, organizează în parteneriat cu Asociația Suciu de Sus expoziția ”Cultura Suciu de Sus … la ea acasă”, la Școala Gimnazială ”Florea Mureșanu”.

Evenimentul face parte din proiectul ”Interferențe Culturale” și se desfășoară în colaborare cu Muzeul Județean Satu Mare și Primăria Suciu de Sus.

Printre exponate se regăsesc artefacte descoperite în timpul campaniilor arheologice derulate de-a lungul anilor în Depresiunea Lăpușului, precum piese de bronz și de ceramică – vase splendid decorate, topoare și celturi specifice epocii târzii a bronzului (a doua jumătate a mileniului II. î. Chr.).

Vernisajul expoziției ”Cultura Suciu de Sus … la ea acasă” va avea loc sâmbătă, 9 octombrie, ora 13:00 și va fi urmat de sesiunea de comunicări științifice pe teme de istorie și arheologie ”Interferențe culturale în spațiul lăpușean”, precum și de demonstrații de olărit ale artistului ceramist Daniel Leș, Ambasador al Turismului Maramureșean. Duminică, 10 octombrie, se va organiza o deplasare la siturile arheologice din localitate.

Te-ar putea interesa si

COMUNICAT PNL: Primăria Baia Mare blochează aflarea adevărului despre banii plătiți de cetățeni pentru salubrizare

Redactie

EXERCIȚIU ISU MARAMUREŞ: Incendiu la etajul trei al Spitalului Judeţean localizat și lichidat

Redactie

Doi soţi din Baia Mare şi-au transformat curtea în tabără. Prichindeii au renunţat la telefoane şi se bucură de jocuri creative

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult