”Doresc să vă aduc la cunoștința următorul subiect: Comuna RECEA aflată în carantină conform ordinului 7646/05.10.2021 prin care se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise/deschise, dar la restaurant Romanița din localitatea Recea de la ora 19 s-a organizat un eveniment (nuntă) la care a intervenit poliția, iar aceștia doar i-au sancționat contravențional lăsând evenimentul să continue.

Se pare că Poliția Română nu cunoaște termenul de a interzice conform DEX! INTERZÍCE, interzíc, vb. III. Tranz. A opri pe cineva de la ceva, a nu permite să (se) facă ceva, a ordona să nu (se) facă ceva; a prohibi. – Din fr. interdire. Din surse sigure in următoarele doua zile urmează o serie de evenimente in aceeași locație. Legea este doar pentru cei care o respectă! O seara buna. Anonim” este mesajul trimis de un cititor al nostru.

Poliția a intervenit

”Sancțiunea aplicată a fost de 15.000 lei, prev. de Legea 55/20, art. 65 lit. j administratorului localului respectiv” a transmis biroul de presă al IPJ Maramureș.

Culmea este că așa cum ne-a scris și cititorul nostru nunta a continuat, fără nicio problemă. Niciun nuntaș nu a fost sancționat contravențional pentru că a participat la un eveniment INTERZIS conform ordinului de CARANTINARE.

Astăzi mascații și jandarmii intervin

Astăzi maramureșenii discutau până și la colț de stradă despre nunta de aseară ce s-a desfășurat într-o zonă carantinată. Ba mai mult, astăzi era anunțată încă o nuntă în aceeași locație, în aceeași localitate carantinată. Cum am tot pus întrebări ba la CJSU Maramureș, ba la IPJ Maramureș, în această seară dube cu mascați, jandarmi și polițiști s-au deplasat la locația respectivă. Oamenii se pregăteau de petrecere – cel puțin așa susțin sursele noastre. Și tot pe surse am aflat că s-ar mai fi aplicat o sancțiune contravențională și astăzi. Mai mult, dubele cu mascați au rămas în zonă pentru a aștepta invitații să vină la nuntă și pentru a nu-i lăsa să intre.

Mâine, conform surselor noastre, va avea loc un alt eveniment de acest gen într-o altă localitate, tot carantinată.

ACTUALIZARE

Astăzi, polițiști din cadrul mai multor structuri ale IPJ Maramureș, sprijiniți de jandarmi din cadrul IJJ Maramureș, polițiști locali și lucrători ai ITM Maramureș au acționat pe linia prevenirii și limitării răspândirii virusului SARS COV 2, la un restaurant de pe raza comunei Recea, localitate aflată în carantină zonală, unde se desfășura un eveniment privat.

Evenimentul a fost întrerupt, iar organizatorul și operatorul economic au fost sancționați contravențional.

De asemenea, pentru alte două evenimente care erau programate să se desfășoare la această locație s-au luat măsuri de anulare, iar organizatorii au fost sancționați contravențional.

În cadrul acțiunii au fost identificate și 25 de persoane care nu au respectat măsurile de deplasare în interiorul zonei carantinate, care de asemenea au fost sancționate contravențional.

Până în acest moment au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 39.000 de lei.

2 COMENTARII

 1. ITM nu acționează pentru angajati ai persoanelor cu Handicap grav pentru obținerea sporului la salariu ,și anume sporul de 15% conform legi cadru 153/2017 și HG 153/2018 , Cică nu-i de competența lor ,deși vorbim de sumă care trebuie adaugată la SALARIU!!!
  Dar văd ca au competența de a sparge nunți , Dece adunari cu 75000 de mii de oameni se poate și Congres cu 5000 de oameni se poate iar o nuntă cu vreo 120 persoane NU ???
  Chiar atit de proști ne cred și autoritățile???
  ȘTIE AUTORITĂȚILE CĂ 105 HOTĂRÎRI ISU NU SUNT ÎN MONITORUL OFICIAL???
  ȘI AU FOST PĂCALIȚI DE GUVERN PENTRU A TĂBĂRÎ PE OAMENI SIMPLI!!!
  SE ÎNCALCA TOATE DREPTURILE OAMENILOR PRIN HOTĂRÂRI , O HOTĂRÂRE NU POATE SĂ SE SUPRA PUNĂ CU O LEGE !!!
  CEI IMPLICAȚI IN SCANDALUL CU NUNTA LE CONSILIEZ SĂ APELEZE CURTEA DE APEL CLUJ ,ESTE A DOUA INSTITUȚIE DIN ȚARĂ CARE A ANULAT ORDINILE MINCINOASE ALE LUI RAED ARAFAT !!!!
  ȘI AVOCATUL POPORULUI ESTE DEPARTEA OAMENILOR, NU POATE FI O LEGE PENTRU UNI MUMĂ IAR PENTRU ALȚI CIUMĂ !!!!

 2. ÎNTREBARE CĂTRE AUTORITAȚILE CARE AU SPART O NUNTĂ CU 120 ȘI CEVA DE PERSOANE !!!!
  azi s-a confirmat 20000 mii de oameni la iași la sărbătoarea paraschivei , acolo nu-i Covid????
  CHIAR NE CREDEȚI PROȘTI PE TOȚI????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.