BREAKING NEWSRecomandateTara Chioarului

ȘOMCUTA MARE: Doi agenți de poliție au refuzat 100 euro mită de la un șofer care a depășit neregulamentar (actualizare)

Ca urmare a finalizării cercetărilor efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș și polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, la data de 30 septembrie 2020 a fost dispusă trimiterea în judecată, în stare de liberate, a unei persoane fără calitate specială pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, la data de 2 august 2020, inculpatul, un bărbat în vârsta de 29 de ani, a oferit suma de 100 de euro unui echipaj format din doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș – Poliția Orașului Șomcuta Mare, pentru ca aceștia să nu-i aplice sancțiunea contravențională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru comiterea unei contravenții la regimul rutier (efectuarea unei manevre de depășire cu încălcarea marcajului longitudinal continuu care separă benzile de circulație).

Pentru acest motiv, polițiștii au sesizat de îndată, telefonic, posibila săvârșire a infracțiunii de dare de mită, atât Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, cât și conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.



În aceeași zi, cei doi agenți de poliție au formulat denunțuri scrise la sediul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș care au fost înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș fiind efectuate acte de procedură penală pentru întocmirea materialului probator.

Inculpatul a săvârșit fapta în stare de recidivă postexecutorie. (SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE MARAMUREȘ)

IPJ Maramureș: Pentru profesionalism și integritate, vă mulțumim!

Una din prioritățile manageriale ale conducerii Inspectoratului de Poliție a Județului Maramureș este promovarea integrității în rândul personalului propriu, deoarece integritatea asigură creșterea încrederii cetățenilor în instituția poliției.

Astfel, I.P.J. Maramureș colaborează strâns cu Serviciul Teritorial Anticorupție Maramureș, atât pentru organizarea și desfășurarea activităților de instruire și informare anticorupție, cât și pentru prevenirea și combaterea corupției prin denunțarea intențiilor unor persoane de a implica polițiștii în săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Darea de mită este infracțiune. Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase unui funcționar public pentru a îndeplini, neîndeplini, urgența sau întârzia un act care intră în îndatoririle de serviciu ale acestuia, se pedepsește cu închisoare. Polițiștii maramureșeni au în dotare sisteme portabile de înregistrare audio-video de tip Body Cam care, la nevoie, pot asigura materialul probator pentru infracțiunile constatate și dovedesc modul de acțiune al polițistului, dar și faptele de corupție.

Integritatea este o virtute care se învață. A fi integru este o decizie rațională, care implică principii de viață morale urmate cu ardoare, disciplină și autocontrol. Integritatea reprezintă condiția necesară și cel mai important pas spre profesionalism.

Dacă abaterile polițiștilor sunt întotdeauna prompt sancționate, conducerea inspectoratului se preocupă la fel și pentru recompensarea meritelor polițiștilor care și-au făcut datoria cu abnegație, cu profesionalism și cu pasiune pentru meserie. Este și cazul colegilor noștri, Agent șef adjunct Chira Vlad de la Postul de Poliție Comunal Mireșu Mareși Agent de poliție Siladi Sergiu de la Postul de Poliție Comunal Remetea Chiorului, sedii arondatePoliției orașului Șomcuta Mare, care au refuzat mita oferită de un șofer și au sesizat Serviciul Teritorial Anticorupție Maramureș.

Îi felicităm pentru corectitudinea de care au dat dovadă și le dorim mult succes în activitate!

Te-ar putea interesa si

CULCEA – Beat criță s-a izbit cu scuterul de o mașină parcată

Vasile Dale

ACCIDENT LA BERBEŞTI: Două tinere au ajuns la spital după ce maşina în care se aflau s-a izbit de un cap de pod – foto

Redactie

FOTO: Băimăreancă, implicată într-un accident rutier în judeţul Cluj, soldat cu o victimă

Redactie

1 mesaj

wow octombrie 11, 2021 at 2:33 pm

Ce oameni, in ce tara traim… am ajuns ca nici macar in spagari sa nu mai putem avea incredere… auzi la ei, il parasc pe bietul om si nu accepta banii… pfff

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult