După o dimineață cu o intervenție dificilă, în jurul prânzului salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramureș au fost invitați de conducerea clasei XI-a G de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, prin d-na dirigintă prof. Margareta Radu, să țină o oră de educație montană și să prezinte echipamentele din dotare.
Pe parcursul unei ore, salvamontiștii au explicat, demonstrat – în cadrul unei simulări – și discutat cu elevii clasei mai sus menționate.
„A fost o bucurie și o plăcere să vedem marele interes manifestat de acești deosebiți elevi în a descoperi activitatea Salvamont și ne-am bucurat de dorința lor, de faptul că tânăra generație se dovedește a fi iubitoare de natură și drumeții montane.
A fost o ora plăcută în care sperăm că cele prezentate le vor deschide și mai mult pasiunea pentru drumeții și pentru cunoașterea frumoaselor locuri ale județului nostru, Maramureșul.
La final am plecat cu promisiunea că în curând să facem împreună cu cei dornici, elevi ai Colegiul Național Vasile Lucaciu o drumeție până pe Creastă Cocoșului și să le prezentăm la față locului și alte informațîi din care cu siguranță vor avea de învățat.
Oricând vom fi chemați pentru astfel de activități, indiferent de instituția de învățământ care va dori să organizeze o ora tematică vom răspunde afirmativ, cu mare bucurie.
Pentru că tot ceea ce facem pe parte de prevenție ne ajută și pe noi dar mai ales îi ajută pe cei care iubesc muntele indiferent de vârstă, să descopere și să fie pregătiți pentru orice situație care în funcție de anumiți factori s-ar putea transformă dintr-o situație plăcută într-una delicată”, spun reprezentanţii SPJ Salvamont Maramureș.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.