Important

SPJ SALVAMONT MARAMUREŞ: Oră de educaţie montană cu elevi de la CN „Vasile Lucaciu”

După o dimineață cu o intervenție dificilă, în jurul prânzului salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramureș au fost invitați de conducerea clasei XI-a G de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, prin d-na dirigintă prof. Margareta Radu, să țină o oră de educație montană și să prezinte echipamentele din dotare.
Pe parcursul unei ore, salvamontiștii au explicat, demonstrat – în cadrul unei simulări – și discutat cu elevii clasei mai sus menționate.
„A fost o bucurie și o plăcere să vedem marele interes manifestat de acești deosebiți elevi în a descoperi activitatea Salvamont și ne-am bucurat de dorința lor, de faptul că tânăra generație se dovedește a fi iubitoare de natură și drumeții montane.
A fost o ora plăcută în care sperăm că cele prezentate le vor deschide și mai mult pasiunea pentru drumeții și pentru cunoașterea frumoaselor locuri ale județului nostru, Maramureșul.
La final am plecat cu promisiunea că în curând să facem împreună cu cei dornici, elevi ai Colegiul Național Vasile Lucaciu o drumeție până pe Creastă Cocoșului și să le prezentăm la față locului și alte informațîi din care cu siguranță vor avea de învățat.
Oricând vom fi chemați pentru astfel de activități, indiferent de instituția de învățământ care va dori să organizeze o ora tematică vom răspunde afirmativ, cu mare bucurie.
Pentru că tot ceea ce facem pe parte de prevenție ne ajută și pe noi dar mai ales îi ajută pe cei care iubesc muntele indiferent de vârstă, să descopere și să fie pregătiți pentru orice situație care în funcție de anumiți factori s-ar putea transformă dintr-o situație plăcută într-una delicată”, spun reprezentanţii SPJ Salvamont Maramureș.

Te-ar putea interesa si

Săptămâna Prevenirii Criminalității, la final

Redactie

CONFERINŢĂ JUDEŢEANĂ: CNSLR Frăția Maramureș și-a ales conducerea

Redactie

FOTO EXCLUSIV – VIOLENŢA ÎN FAMILIE ÎN MARAMUREŞ: O femeie din Satulung și cei patru copii bătuți de concubin

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.