Important

18 OCTOMBRIE: Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, marcată la CN Mihai Eminescu

Pentru a marca Ziua Europeană de luptă Împotriva Traficului de Persoane, polițiștii Compartimentului de Prevenire susțin, în perioada 18-21 octombrie, activități de informare a elevilor, la Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiul Baia Mare.
Astăzi 30 de elevi de clasa a XI-a au aflat ce este traficul de persoane, cine-l investighează, care sunt modalitățile de recrutare a victimelor, care sunt formele de exploatare, care este profilul victimei și al traficantului și câteva date statistice referitoare la acest fenomen. Activitățile de informare și prevenire sunt cu atât mai necesare cu cât România este în continuare o țară sursă a traficului de persoane.
Elevii au aflat că în cadrul Poliției Române, structura de specialitate care desfășoară activități investigative, de urmărire penală și monitorizare a traficului de persoane este Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, în baza delegării procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Au aflat că există o linie TelVerde antitrafic, gestionată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane: 0 800 800 676 unde apelanții primesc informații cu caracter preventiv iar victimele sunt referite pentru a primi asistență și protecție.


Polițiștii au detaliat una dintre modalitățile de operare cel mai des folosite de traficanți, în special pentru racolarea tinerelor fete din România. Este vorba despre metoda lover-boy.
Împreună cu A.N.I.T.P-ul, Poliția Română depune eforturi pentru identificarea timpurie a victimelor, o mai bună cunoaștere a situației grupărilor de criminalitate organizată la nivel teritorial precum și pentru cunoașterea modurilor de operare și trendurilor infracționale.



Te-ar putea interesa si

Memorandum de cooperare între Consiliul Județean și OMV Petrom pe tema producerii de energie din surse regenerabile în Maramureș

Redactie

Ionel Bogdan: Organizația de Management al Destinației Maramureș – finanțată prin PNRR

Redactie

Alianta PNL-USR-Chereches a stabilit majoritatile in CJ si CL Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult