BREAKING NEWSRecomandate

SĂCĂLĂŞENI: Oamenii mor de COVID-19, locuitorii comunei sunt îndemnaţi să se trateze cu gargară cu apă sărată şi cu lapte acru

În plină pandemie de COVID-19, administrația locală a comunei Săcălășeni îi învață pe cetățeni trucuri băbești împotriva… răcelii. Totuși, reprezentanții primăriei recunosc că spitalele sunt pline.

Așadar că tot ați fost curioși, „este spre binele nostru să ne amintim că: durerea de gât dispare după o gargară cu apă sărată sau tinctură de propolis; inhalația cu apă sărată, inhalația cu alcool la temperaturi sub 60 grade, curăță plămânii”, ne explică reprezentanții Primăriei Săcălășeni.

Mai mult decât atât, „laptele acru de casă reprezintă doza cea mai bună de nutrinenți și vitamine; mierea de albine și celelalte produse apicole sunt cel mai bun antibiotic; merele, fructele în general, legumele, ceaiul de măceșe, lămâia, ceapa, usturoiul, hreanul, ghimbirul, au un aport important în menținerea stării de sănătate pentru fiecare dintre noi”, mai arată reprezentanții Primăriei Săcălășeni, al căror conducător este și președintele Asociației Comunelor din România, filiala Maramureș.

Trebuie să reamintim faptul că ziua de 19 octombrie a venit în România cu cel mai mare număr de noi cazuri de infectare de la începutul pandemiei, aproape 19.000 (mai exact, 18.863) și s-au raportat 574 decese. În 20 octombrie, adică astăzi, numărul noilor cazuri este de peste 17.000 (mai exact, 17.158) și s-au raportat 423 decese. La nivel județean, s-au înregistrat 256, respectiv 165 noi cazuri, total 421 noi cazuri în două zile, cu 12, respectiv 5 decese, deci un număr de 17 în total, în două zile. Deci în două zile, în țara noastră și-au pierdut viața 997 persoane, aproape 1.000. Cifrele sunt de speriat în contextul în care, practic, au plecat din această lume, în două zile, în România, mai mult decât populația celei mai mici comune din Maramureș, Poienile Izei, care are 808 locuitori și mai bine de o treime din cea a comunei Săcălășeni, care are o populație de 2.457 locuitori. Mai mult decât atât, comuna Săcălășeni se află pe locul 10 în județ, în topul incidenței (dintr-un total de 76). În interval de două săptămâni s-au înregistrat 16 cazuri, având o tendință de creștere (cu o zi înainte erau 15, incidența fiind de 6,11), ceea ce înseamnă o incidență de aproape 7 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (mai exact, 6,51). Adică nu foarte departe de pragul carantinei, care este de 7,5. Oare ce leacuri băbești îi vor învăța pe cetățeni cei din conducerea primăriei, primi-gospodari, atunci când vor avea și mai mulți localnici infectați iar alții nevoiți să respecte restricții suplimentare din cauza incidenței crescute?

ACTUALIZARE:

Într-o intervenție pentru postul de televiziune Antena 3, primarul comunei Săcălășeni, Emilian Gheorghe Pop, a oferit explicații cu privire la postarea care a făcut înconjurul țării. Edilul susține că nu i-a trimis pe oameni la medic pentru că… nu sunt medici.

Eu nu sunt omul care tratează de Covid. Eu sunt cel care a crescut la țară. Bunica, atunci când în Baia Mare erau farmacii câte acuma sunt pe o stradă și ajungeam destul de greu până în Baia Mare, găsea modalitate să ne facă bine. (…) Atunci când n-ai cal, e bun și măgarul. Nu trimitem oamenii la doctor pentru că nu sunt. Se numără pe degete comunele dintr-un județ care au un asistent comunitar. Ieșiți puțin la țară și vedeți câte comune au medici”, a declarat Pop pentru Antena 3.

Sursa directmm.ro

Te-ar putea interesa si

Baia Mare: A jefuit-o pe vânzătoarea unei săli de jocuri mecanice. Marian a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Vasile Dale

 PRELUCA NOUĂ: Colţul de rai, unde cu 200 de lei pe noapte turiştii au parte de o experienţă inedită: „Te reîncarci cu energie pozitivă”

Redactie

BAIA MARE | SCANDALURI ȘI BĂTĂI DE CRĂCIUN – Un bărbat și-a strâns soția de gât, iar un altul și-a bătut toată familia

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.