BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

FOTO / VIDEO – Incendiu în Cimitirul Mare din Sighet din cauza lumânărilor aprinse de Ziua Morților

Un incendiu a izbucnit în Cimitirul Mare din Sighetu Marmației în zona ortodoxă a acestuia în seara zilei de 1 noiembrie a.c., Ziua Morților. Incendiul s-a produs în jurul orei 17:00 și a fost provocat de câteva lumânări aprinse la un mormânt și care au fost lăsate nesupravegheate. Lumânările respective au aprins vegetația uscată din proximitatea mormântului, dar și molozul format din coroane din plastic vechi depozitate aiurea lângă gard.

Incendiul s-a extins la mai multe morminte, luând foc bălăriile din capătul cimitirului și molozul aruncat aiurea și neridicat. La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o autospecială mică. Șase pompieri s-au chinuit cu flăcările, reușind într-un final să lichideze incendiul.

Dacă incendiul nu ar fi fost stins rapid de către pompieri, exista riscul ca acesta să scape de sub control, să se extindă pe o suprafață foarte mare și să cuprindă întregul cimitir.

Din păcate toate cimitirele din oraș au rampe de depozitare a deșeurilor, care sunt ilegale. Într-o postare din data de 30 octombrie a.c. , viceprimarul municipiului Sighet (Onița-Ivașcu Maria-Daniela) se lăuda că „a luat la pas cimitirele din oraș, pentru a se asigura că operatorul firmei de salubrizare Herodot, a ridicat toate deșeurile provenite din curățarea mormintelor” (vezi FOTO mai jos). Se pare că realitatea este cu totul alta, motiv pentru care s-a iscat acest incendiu. Rămâne însă doar lauda pe Facebook promovată de către viceprimar.

Sursa: www.sighet247.ro.

Te-ar putea interesa si

DISCUTII: CONSILIERUL MINISTRULUI DE INTERNE VINE LA POLITIA DE FRONTIERA SIGHETU MARMATIEI

Vasile Dale

CARAMBOL PE INDEPENDENŢEI: Accident cu o victimă după ce trei maşini s-au ciocnit din cauza neatenţiei

Vasile Dale

FOTO/VIDEO: Inundații la Văleni. Nori incredibili în Baia Mare. Oamenii avertizați să fugă prin RO/ALERT

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.