Eveniment

ADAPTAȚI VITEZA LA CONDIȚIILE DE DRUM: O femeie din Borşa a derapat li a ajuns cu maşina în pârâu

Ieri, 14 noiembrie, la ora 09.00, polițiștii din Vișeu de Sus au fost sesizați despre faptul că pe DJ 187 în Repedea a avut loc un accident de circulație soldat cu victime.
Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că o femeie de 36 de ani din Borșa a condus un autoturism dinspre Repedea înspre Poienile de Sub Munte, iar la un moment dat a derapat de pe parte carosabilă acoperită cu polei și a părăsit partea carosabilă prin dreapta direcției sale de deplasare oprindu-se în albia unui pârâu.
În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporal a unei femei de 42 de ani și a unui bărbat de 49 de ani, care se aflau în autoturism în calitate de pasageri.
Victimele accidentului rutier au fost transportate la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
În cauză, polițiștii efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală.
De asemenea, urmează a se efectua verificări pentru stabilirea responsabilului cu starea de viabilitate a părții carosabile, urmând a se dispune măsuri legale de sancționare în cazul în care se impun.

Infracțiuni depistate de polițiști în week-end



Sâmbătă, 13 noiembrie, polițiștii rutieri maramureșeni au identificat în trafic cinci bărbați care au condus autovehicule comițând infracțiuni rutiere.
În fapt, patru bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 64 de ani au condus fie fără permis de conducere, fie cu o alcoolemie între 0,70 mg/l și 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, fie într-un caz le-a comis pe ambele.
Al cincilea bărbat, a fost depistat de polițiștii băimăreni pe strada Vasile Lucaciu în timp ce a trecut pe culoarea roșie a semaforului, motiv pentru care s-a procedat la oprirea autoturismului. Conducătorul autoturismului nu avea asupra sa acte de identitate, și și-a prezentat identitatea fratelui său geamăn. Însă, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit identitatea reală a acestuia. E vorba de un bărbat de 39 de ani din Baia Mare care nu deține permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Dr.Constantin Opriş Baia Mare, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a concentrației de alcool din sânge.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și falsul privind identitatea.

De asemenea, duminică 14 noiembrie, polițiștii au mai identificat doi bărbați care au comis infracțiuni rutiere.
Unul dintre aceștia, în vârstă de 52 de ani, a fost identificat pe strada Bogdan Vodă din Sighetu Marmației conducând fără a deține permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Al doilea, un bărbat de 36 de ani este cercetat penal de polițiști după ce, în jurul orei 12.00, a condus un moped pe strada 90 din Băița, iar la un moment dat a acroșat ușor un bărbat de 39 de ani.
Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Centrul de Permanenta Seini în vederea recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În urma verificărilor polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat.
În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii de infracțiuni la regimul rutier.

Te-ar putea interesa si

„DOCTORE” DIN VIŞEU A COMIS-O: BMW şi VW făcute praf pe DN18 în Vişeu de Sus (FOTO-VIDEO)

Vasile Dale

SMART ELEPHANT BOOKS aduce în România franciza ElefantulMeu.ro – Cărți personalizate pentru copii

Redactie

ACŢIUNE COMUNĂ: Polițiștii maramureșeni, în colaborare cu Serviciul Rutier Satu Mare, pentru combaterea excesului de viteză

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult