BREAKING NEWSEvenimentNational

Percheziții DNA în vama Petea din Satu Mare, după ce mii de certificate false de vaccinare au fost emise. Suspiciuni că ar fi implicați și angajați ai CJ și DSP Satu Mare

Direcția Națională Anticorupție efectuează percheziții la mai multe adrese din Bihor și Satu Mare, într-un dosar care vizează funcționari publici bănuiți de corupție în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Chiar în aceste momente, procurorii Direcției Naționale Anticorupție, structura teritorială Oradea, efectuează 13 percheziții în Satu Mare și în Bihor, dintre care o percheziție la Vama Petea din Satu Mare. Mai exact, la centrul de vaccinare care se află în incinta vămii. 

Potrivit surselor Antena 3 este vorba despre 50 de persoane care, în această după amiază, vor fi duse la audieri, la sediul DNA din Oradea. 

Din primele informații, se pare că medicii și asistentele, cu complicitatea celor de la DSP, ar fi emis certificate false de vaccinare. Doritorii mergeau la centru și primeau certificatul de vaccinare, în ciuda faptului că serul nu le era administrat. 

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid. 

În cursul zilei de 16 noiembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate pe raza județelor Bihor și Satu Mare, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul DNA. 

Conform surselor judiciare se pare că percheziții sunt și la Consiliul Județean Satu Mare dar și la Direcția de Sănătate Publică Satu Mare. Neoficial se pare că ancheta ar fi fost demarată în luna septembrie după ce mai mulți angajați ai Consiliului Județean Satu Mare au ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Satu Mare infectați cu COVID-19. Acolo au recunoscut în fața medicilor că ei nu sunt vaccinați și că ”și-au făcut rost” de certificat verde!!!

foto principal: presaSM.ro.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV LIVE VIDEO / ACTUALIZARE – Bătaie între un taximetrist și o clientă în Piața Revoluției din Baia Mare

Vasile Dale

SI-A LĂSAT MAȘINA UNDE A APUCAT FĂRĂ RUȘINE: Un băimărean nu a putut pleca cu mașina la o înmormântare în Suceava iar poliția nu a putut decât să îi lase o citație (FOTO)

Vasile Dale

ȘOMCUTA MARE: Doi agenți de poliție au refuzat 100 euro mită de la un șofer care a depășit neregulamentar (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.