Important

Gheorghe Șimon, deputat PSD: Avem nevoie de măsuri concrete. A trecut vremea promisiunilor!

Creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor, măsura impusă de guvernarea PSD a stopat plecarea muncitorilor din acest domeniu esențial în acest moment, în România. PSD a înțeles de ce este nevoie, a stimulat salariile și a păstrat forța de muncă în țară.

„Realitatea a confirmat importanța și justețea măsurilor impuse de PSD prin OUG 114, ordonanță amputată imediat după preluarea puterii de către guvernul de dreapta. Creşterea salariilor din construcţii, odată cu aplicarea facilităţilor fiscale pentru acest sector, începând cu anul 2019, a condus la o reducere a fenomenului migraţiei externe în acest domeniu și la o dezvoltarea accetuantă a acestui sector care a adus venituri importante la bugetul de stat. Cu atât mai mult este nevoie acum ca această forță de muncă să rămână în țară, daca vrem să atragem banii europeni din PNRR, care trebuie să se ducă în construcții, în dezvoltarea infrastructurii, nu la consultanță, așa cum vrea USR”, a precizat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

PSD a cerut la negocierile pentru formarea noului guvern ca aceste facilități pentru domenii cheie din economie cum sunt construcțiile, cercetarea și domeniul IT să fie menținute.
„În condițiile în care prețurile au explodat, daca guvernul mai vine și cu o impozitare în aceste domenii, oamenii vor pleca din țară, vor munci acolo unde câștigă mai mult, iar aceste domenii esențiale se vor prăbuși, așa cum s-a întâmplat și cu agricultura. Avem nevoie de măsuri concrete. A trecut vremea promisiunilor!”, a concluzionat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.


Te-ar putea interesa si

CURSĂ INFERNALĂ în ziua de Crăciun: A furat un TIR, a distrus o mașină de poliție, a rănit un polițist. Ieri, cel de la volan a fost arestat preventiv

Vasile Dale

DE SEZON: Colindele au răsunat la sediul Poliţiei Suciu de Sus

Vasile Dale

Călin Bota: România este campioană în UE la creștere economică pentru al doilea trimestru consecutiv

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult