BREAKING NEWSImportantTara Chioarului

Depozitul de frig – obiectiv strategic de dezvoltare al comunei Mireșu Mare (foto)

Am căutat modele de succes în țară de depozite cu frig construite pe fonduri europene. De curând am făcut o vizită la un astfel de

Până la construcția unui depozit cu frig pentru legume-fructe și la noi, am discutat despre căile prin care producătorii din comuna noastră să apeleze la Cluj. În perspectivă, depozitul nostru ar urma să fie unul local, iar cel de la Cluj să rămână unul regional, care să deservească aria metropolitană Cluj-Napoca.

Vom continua să mergem și în alte zone în care funcționează bine asocierile de producători (cooperative). La următoarele vizite de lucru vom duce cu noi și producători locali de legume și fructe, atât mici și cât și mari.

Depozitul cu frig este veriga cheie pentru desfacerea produselor agricole și profitabilitatea producătorilor noștri. Degeaba producem, dacă nu asigurăm și desfacerea. Fără un astfel de depozit, nu vom putea face față nevoilor pieței și concurenței importurilor.

Dezvoltarea agriculturii înseamnă, în fond, locuri de muncă mai bine plătite și bunăstare, astfel încât românii să nu mai fie zilierii Europei și să își dorească să rămână în țară. Pe scurt, o calitate mai bună a vieții!

Închei cu mulțumiri pentru cei care înțeleg importanța proiectului și, îndeosebi, celor care au înțeles să pună la dispoziție o parte din pășunea satului Dăneștii Chioarului.

Ing. Ioan Mărieș, primar al comunei Mireșu Mare

Te-ar putea interesa si

DNA Cluj: Fostul director al Penitenciarului Baia Mare, psihologul instituției și 4 agenți de poliție au fost trimiși în judecată

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: A furat mașină după mașină! Băimăreanul a fost prins după o urmărire ca-n filme pe străzile din Baia Mare

Vasile Dale

FOTO: Doi tineri (19 și 20 ani) depistați cu substanțe interzise în autoturism pe raza municipiului Sighetu Marmației

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.