BREAKING NEWSEvenimentRecomandateSport

VIDEO: Zimbrii au aterizat în Baia Mare. Intră în carantină pentru 14 zile (actualizare)

Membrii echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare au aterizat în această seară cu o cursă Tarom pe Aeroportul Baia Mare. După ce au fost testaţi, aceştia ai fost preluaţi de echipaje SMURD şi transportaţi la hotel Sport, unde vor sta în carantină timp de 14 zile. Zborul special organizat la inițiativa Guvernului României pentru repatrierea cetățenilor români blocați temporar în Africa de Sud a decolat din Johannesburg la ora 03.54 (ora locală/ora României), în urma îndeplinirii cu succes a tuturor procedurilor și formalităților necesare, anunță MAE. Aeronava a ajuns la București în jurul orei 15.00 (ora României).

ACTUALIZARE

„Guvernul României a organizat repatrierea cetățenilor români din Africa de Sud, printre care și jucătorii și staff-ul tehnic al echipei campioane de rugby CSM Știința Baia Mare. Cele 29 de persoane au aterizat în această seară cu o cursă TAROM pe Aeroportul Internațional Maramureș. Ei au fost testați și s-au recoltat probe RT-PCR în Africa de Sud, Kenya, dar și la sosirea pe aeroport de către personal medical din cadrul Direcției de Sănătate Publică Maramureș.
Subprefectul Rudolf Stauder, președintele CJSU Maramureș, a declarat că nicio persoană nu are probleme medicale, iar autoritățile județene s-au implicat în preluarea și procesarea datelor, asigurarea condițiilor de carantinare instituțională. Echipa de rugby a fost transportată de la aeroport cu microbuze ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești”, însoțite de echipaje ale poliției și jandarmeriei, la locația de carantinare. După opt zile vor fi efectuate teste RT-PCR, iar dacă rezultatul probelor este negativ, în a zecea zi cele 29 de persoane pot ieși din carantina instituționalizată. Măsurile de ordine publică la locația de carantinare instituționalizată vor fi asigurate de către Direcția Poliția Locală Baia Mare, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Pintea Viteazul” Maramureș și Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș.
Mulțumim Guvernului României, ministerelor implicate la repatrierea în siguranță a echipei de rugby, dar și celorlalte instituții și autorități de la nivel județean și local care au contribuit ca membrii și staff-ul tehnic al echipei de rugby să beneficieze de cele mai bune condiții de carantinare, pentru a ajunge ulterior acasă, alături de familii și de cei dragi, a mai adăugat subprefectul de Maramureș”, declară reprezentanţii CJSU.

Te-ar putea interesa si

25 SEPTEMBRIE: 25 DE ANI DE FC PRIETENIA

Redactie

S-a dat sentinţa în cazului accidentului mortal din Satu Mare. Vinovat este un bărbat din Tăuţii Măgherăuş

Redactie

TRAFIC DE DROGURI ÎN BAIA MARE: Doi tineri băimăreni prinşi în flagrant de poliţişti în timp ce încercau să vândă pliculeţe cu substanţă interzisă

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.