EXPLICAȚIILE UNUI FAPT. S-au terminat sărbătorile ocazionate de sfântul protector și ziua națională. Gata. A fost bine ieri, celebrări, La mulți ani!, ați primit cadouri din banii voștri (bine, nu vi s-a spus că au achitat notele de plată din ce s-a strâns de la dumneavoastră, dar așa a fost). Acum e o nouă și frumoasă zi. 2 decembrie. Joi. Prima joi după Miercurea Ciuc. Să vă spun ce s-a întâmplat ieri, în 1 decembrie, în afară de celebrarea Zilei Naționale, și ce se întâmplă astăzi, 2 decembrie. Bănuiesc că e important, de aceea vă spun.

Contractul cu Drusal s-a încheiat

În 1 decembrie 2021, în afara faptului că a livrat 250.000 lei din banii voștri pentru a plăti concertul din Baia Mare, municipalitatea (Primăria), controlată de edilul Cătălin Cherecheș, a finalizat en-fanfare și cu mari datorii (vă spun imediat cât de mari) contractul cu operatorul de salubritate Drusal SA. Totuși, primarul Cherecheș nu s-a gândit numai la cum să dispună cheltuirea a 250.000 de lei din bugetul local pentru un spectacol, ci s-a gândit și la gunoi (nu și la bani, veți vedea). În consecință a cerut o prelungire a activității de salubrizare, până când se finalizează licitația de contractare a acestui serviciu.

Drusal a zis că bine, că o să continue să facă curățenie și să adune gunoiul în Baia Mare până când se finalizează licitația (introdusă întârziat de calculații care conduc administrația urbei), dar a pus niște condiții. Surse informate 2mnews au precizat că aceste condiții au fost următoarele:

1) să le spună Primăria (că așa scrie în legislație) unde să arunce gunoiul pe care-l colectează (adică la ce depozit autorizat are contract);

2) să își plătească datoriile (Primăria Baia Mare) către firma de salubritate;

3) să plătească facturile, de acum încolo, nu la 90 de zile (cât era înscris în contractul care s-a terminat), ci la termenul de plată pe care Drusal îl are cu furnizorii de servicii (care e de 30 de zile);

4) să restabilească un echilibru contractual cu tarife adaptate la costurile reale din acest moment.

Chițibușari ăștia de la Drusal, nu? Au cerut să li se spună unde să arunce gunoiul, să-și plătească datoriile și să plătească serviciul de salubritate conform majorărilor din ultima perioadă (combustibil, gaz, energie electrică etc.). Ce a făcut Primăria Baia Mare în contextul în care în 1 decembrie 2021 s-a terminat contractul de salubritate? Nimic. Nici măcar nu s-a sinchisit să le răspundă celor de la Drusal.

Cum s-a ajuns aici

Acum să devoalăm niște informații interne:

1) Ultima factură de salubritate plătită de Primăria Baia Mare este cea din decembrie 2020. Adică de un an. Cum adică de un an? Un an (2021) Drusal a făcut curățenie și a dus gunoiul fără bani? În principiu, da – sumele încasate în 2021 au fost plăți pentru facturi emise în 2020, din facturile emise în 2021 nu s-a plătit NIMIC, în consecință, deocamdată, firma Drusal a sponsorizat urbea cu serviciul de curățenie (numai că, nefiind un ONG, sau Armata Salvării, situația este altfel percepută).

citește întreaga știre aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.