BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

FOTO EXCLUSIV – Profanare de morminte în cimitirul Horea II din Baia Mare – actualizare

Un cititor al site-ului nostru ne-a transmis faptul că astăzi când a mers să aprindă o lumânare în memoria celor trecuți la cele veșnice a avut parte de un șoc: crucea era dislocată iar vazele cu flori distruse.

”Bună ziua , aș dori dacă se poate să mediatizați și să postați pe situl dumneavoastră problemele care se întâmplă în incinta cimitirului Horea 2 din Baia Mare. Astăzi am mers la cimitirul Horea 2 ca să pun flori la mormântul părinților. Ajuns la fața locului am constatat cu stupoare că mormântul a fost profanat: crucea doborâtă și vazele pe jos. Am chemat paznicul de serviciu care evident mi-a spus că nu știe nimic.

Am contactat administrația cimitirului și am depus o plângere la poliție. Deși sunt frecvente cazurile de distrugere, de profanare și de furturi din cimitir nu se iau măsuri pentru evitarea unor asemenea evenimente pe viitor. Soluția este relativ simplă: monitorizare video. Menționez că mai multe morminte au fost profanate dar eu am insistat pe imaginile făcute pe mormântul părinților mei, dacă doriți să postați acest eveniment neplăcut pot să vă trimit și fotografii. Vă mulțumesc” ne-a scris cititorul nostru.

ACTUALIZARE – IPJ Maramureș

Ieri, 5 decembrie, la ora 12.13, polițiștii băimăreni au fost sesizați cu privire la faptul că un mormânt a fost profanat.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că persoane necunoscute au rupt o piatră funerară și suportul acesteia de pe un mormânt dintr-un cimitir situat pe strada Horea din municipiu.

Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 1.000 de lei.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de profanare de morminte.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: El este ”cagulatul” care a legat doi soți în miez de noapte la Moisei și i-a jefuit

Vasile Dale

ULTIMA ORĂ / BAIA MARE: Coliziune între două maşini din cauza neacordării de prioritate (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

IARNĂ ÎN MARTIE: Zăpadă frământată în Pasul Gutâi, cod galben de inundaţii

Vasile Dale

1 mesaj

a decembrie 7, 2021 at 9:46 am

Ce sa vada paznicul? Ori de cate ori am fost acolo, era tranchilizat de la alcool. Cimitirul este des frecventat de catre aurolaci si rromii din zonele alaturate.
In timpul inmormantarilor, stau pe langa raposati si iau notite: „X-ulescu are verigheta, doamna Y are cercei”. Asadar, ei merg la sigur.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.