Important

Peste 4200 de sancţiuni aplicate de poliţiştii maramureşeni în luna noiembrie a acestui an

În luna noiembrie 2021, poliţiştii maramureşeni au continuat acțiunile pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate peste 170 de acțiuni, pe raza întregului judeţ, și s-a intervenit la 1434 de evenimente, din care 1218 sesizate prin 112.
În urma activităților desfăşurate poliţiştii au prins în flagrant 49 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni. Față de 10 persoane din acestea s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, iar față de 13 persoane s-a luat măsura arestării preventive.
De asemenea, au fost depistate șase persoane urmărite național și au fost întocmite dosare penale în cazul celor 545 de infracţiuni sesizate în perioada menţionată, cele mai multe contra persoanei, fiind continuate cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale poliţiştilor maramureşeni.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat peste 120 de acțiuni desfășurate în vederea prevenirii accidentelor de circulaţie, fiind constatate 86 de infracțiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
În cadrul activităţilor desfăşurate luna trecută au fost reținute 394 de permise de conducere, au fost retrase 75 de certificate de înmatriculare și 13 plăcuțe cu numere de înmatriculare. Totodată, poliţiştii rutieri au intervenit în această perioadă la nouă accidente de circulaţie grave produse pe raza judeţului soldate cu trei persoane decedate și șapte rănite grav.
Din totalul de 4268 de sancţiuni contravenţionale aplicate în cursul lunii noiembrie pentru neregulile constatate, aproape 3.000 au fost ca urmare a constatării unor abateri de la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Valoarea totală a amenzilor aplicate de polițiști s-a apropiat de 2.000.000 de lei.

Acţiunile poliţiştilor maramureşeni pentru siguranţa cetăţenilor continuă. Recomandăm şoferilor să fie precauţi, să nu depăşească viteza legală, să nu efectueze depăşiri riscante şi să nu consume alcool înainte de a urca la volan, iar cei care nu deţin permis de conducere să nu conducă pe drumurile publice!

Te-ar putea interesa si

VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ: Activităţi comune ale jandarmilor şi copiilor din tabăra de la Rus

Redactie

Arestat preventiv: Un băimărean a încălcat ordinul de restricție. A intrat în casă peste soție și a amenințat-o cu moartea

Vasile Dale

ANUNŢ VITAL / ACTUALIZARE: Furnizarea apei potabile, întreruptă pentru mai multe ore pe o stradă din Baia Mare şi în cartierul Ferneziu

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.