Important

Ce cartuș să alegi în funcție de modelul imprimantei?

Pe piață există numeroase modele de imprimante, iar în schimbarea cartușului în momentul în care acesta este epuizat trebuie să ții cont, în primul rând, de acest aspect. Pentru a schimba cartușul imprimantei, poți alege o variantă de cartuș original sau o variantă de cartuș compatibil, în funcție de posibilitățile sau preferințele pe care le ai, însă eficiența acestora poate fi aceeași, cartușele compatibile având avantajul de a costa mai puțin.


Iată cum poți alege cartușul potrivit în funcție de modelul imprimante și cum poți face ca această alegere să fie potrivită nevoilor pe care le ai în utilizarea imprimantei.

Alege cartușul în funcție de tipul echipamentului de imprimare

Este important ca atunci când cauți cartușul potrivit pentru imprimanta ta să cunoști modelul pe care îl are echipamentul de imprimare și să alegi în funcție de nevoile specifice. Marca imprimantei este, bineînțeles, un criteriu important, dar și modelul acesteia. De exemplu, din gama de cartuse imprimanta HP compatibile cu modelele de imprimantă HP este nevoie să verifici specificațiile oferite de producător, respectiv specificațiile de pe cartușul imprimantei înainte de a face achiziția. Unele imprimante au mai multe sloturi pentru cartușe, altele mai puține, iar acesta este un motiv suficient pentru care ar trebui să verifici exact compatibilitatea cartușului cu imprimanta.
Există posibilitatea ca un cartuș de imprimantă să fie compatibil cu mai multe modele de imprimantă, de regulă aparținând aceluiași brand. De exemplu, există o gamă de cartuse imprimanta Canon PGI-1500C care sunt compatibile cu modelele de imprimantă Maxify MB2000, MB 2050, MB2150, MB2300 și altele asemenea.

Cartuș în format standard, format XL sau XXL?

Există anumite mărci de imprimante pentru care poți achiziționa cartușe originale sau compatibile în diverse formate. Este vorba despre formatul standard, formatul XL sau chiar XXl, în cazul unora dintre ele. Pentru a ști de care dintre ele ai nevoie, este necesar să definești exact care sunt nevoile de imprimare pe care le ai. Mai ales dacă folosești imprimanta în mod regulat și consideri că ai nevoie de cerneală sau toner pentru un volum mare de materiale care urmează a fi imprimate, poți lua în considerare varianta XL sau chiar XXL, acolo unde este cazul. Alegând un astfel de format al cartușului, beneficiezi, practic, de un cost al imprimării mai mic pe pagină și poți imprima un număr mai mare de documente la o singură schimbare a cartușului.

Sursa de imagine:
junpiiiiiiiiiii / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si

Florin Zaharie mai aproape de a-și împlini visul (video)

Vasile Dale

DOAR ÎMPREUNĂ PUTEM REUȘI: IPJ, gazda dezbaterii privind măsuri în reintegrarea în familie şi în comunitate a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate

Redactie

Centru de colectare selectivă a deşeurilor prin aport voluntar la Mireşu Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.