BREAKING NEWSImportantRecomandate

VIDEO – Crăciun în Maramureș, ediția a XIII-a, în decorul magic al ”Satului de pe Deal”

„Crăciun în Maramureș”, unul dintre cele mai îndrăgite evenimente tradiționale ale județului Maramureș, s-a desfășurat astăzi în incinta Muzeului Satului din Baia Mare. Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș au fost cei care au reușit să facă din cea de-a XIII-a ediție a evenimentului o reușită din toate punctele de vedere. Muzeul Satului a fost neîncăpător pentru sutele de oameni care au venit să simtă emoția Sărbătorilor.

La reușita acestei acestei ediții au contribuit unitățile administrativ-teritoriale reprezentative pentru toate cele patru zone etnografice ale județului: Băsești, Fărcașa, Cavnic, Mireșu Mare, Groșii Țibleșului, Lăpuș, Bistra, Petrova și Vișeu de Sus.

Cu multă emoție au vestit Nașterea Domnului: Corul Bărbătesc din Finteușu Mare, „Coconii Maramureșului”, „Mugurii Maramureșului” și „Mugureii Maramureșului” din cadrul Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, elevi ai Școlii Populare de Artă „Liviu Borlan” Maramureș și ai Palatului Copiilor Baia Mare, grupul Doina Maramureșului, dar și cete de colindători din Baia Sprie, Bicaz, Budești, Dumbrăvița, Lăpuș, Petrova, Poienile de sub Munte, Rozavlea, Satulung, Săcălășeni, Strâmtura, Șieu și Vișeu de Sus.

”În prag de sărbători le transmit tuturor maramureșenilor bucurie, sănătate și pace în suflete, așa cum este sufletul românului” a transmis Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare.

”Ne bucură să venim de dincolo de Deal, așa cum spune toată lumea, din Maramureșul Istoric, din Vișeu de Sus, și să fim gazde ale acestei ediții de Crăciun în Maramureș aducând cu noi o părticică din ceea ce înseamnă obiceiul străbun, colindul, constumele tradiționale și bineînțeles bucatele alese. Este o bucurie de fiecare dată să fim alături de oameni care iubesc și prețuiesc tradiția pentru că acesta este într-adevăr motivul pentru care ne-am reunit pentru a aduce mai aproape spiritul sărbătorii ce se apropie” a spus Anuța Pop, director Centrul Cultural Vișeu de Sus.

”Vrem să le dorim Sărbători Fericire. Ne bucurăm că este alături de noi atât de multă lume. Ne bucurăm că au venit atât de mulți tineri. Urăm la toată lumea sărbători fericire” a transmis Marius Grad, viceprimar oraș Vișeu de Sus.

După obiceiul locului, din vatra ospitalității nu au lipsit bucatele alese cu care maramureșenii și-au cinstit oaspeții la moment de mare sărbătoare.

foto: Radu Țolaș

Te-ar putea interesa si

VIDEO – Soția și socrii fugarului Cherecheș au ajuns în fața judecătorilor. A început judecarea pe fond a dosarului la Tribunalul Mureș

Vasile Dale

ACTUALIZARE 3: JAF LA O BANCA DIN BAIA MARE. DOI INDIVIZI CU PISTOLUL AU AMENINTAT ANGAJATII SI AU FURAT 100.000 LEI (PREMIERA – FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Un bărbat a plonjat în gol cu maşina 4 metri, trecând prin balustrada unui pod

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.